Якщо хочеться і м’яса, і овочів: готуємо пиріг з кабачками та фрикадельками

Читать на русском
Автор
Незвичайний пиріг з кабачками та фрикадельками
Незвичайний пиріг з кабачками та фрикадельками. Фото shuba.life

Ідеальний спосіб приготувати страву з кабачками

Кабачки – дуже популярний овоч на нашій кухні. Ми їх смажимо, готуємо овочеву ікру, фаршируємо печінкою. Хочеться одночасно кабачків та чогось м’ясного? Тоді пропонуємо приготувати пиріг з кабачками та фрикадельками.

Поєднання м’ясного фаршу, моркви, кабачків, цибулі, сиру та спеції здивує близьких і гостей, і зовнішнім виглядом, і смаком. Не сумнівайтеся — пиріг за рецептом Shuba вийде ситним та апетитним.

Як приготувати пиріг з кабачками та фрикадельками

Інгредієнти на 4 порції:

  • листкове тісто — 250 г;
  • м’ясний фарш — 300 г;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • сметана — 100 г;
  • яйця курячі — 3 шт.;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку;
  • олія соняшникова — 1 ст. л.

Для начинки

  • кабачки — 1 шт.;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку;
  • олія соняшникова — 1 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Цибулю, кабачок і моркву чистимо, нарізаємо кубиками та тушкуємо їх протягом 10 хвилин на олії. Солимо, перчимо, перемішуємо і даємо охолонути.
  2. Для приготування фрикадельок чистимо, дрібно нарізаємо і підсмажуємо на сковороді з олією до м’якості цибулю. Відправляємо її у фарш. Солимо, перчимо, перемішуємо та формуємо невеликі фрикадельки.
  3. Розкочуємо тісто, викладаємо його у форму та формуємо бортики. Зверху викладаємо овочеву начинку.
  4. Курячі яйця збиваємо разом зі сметаною. Солимо масу та заливаємо нею пиріг.
  5. Відправляємо все в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин до рум’яності.

З кабачками можна приготувати дивовижні тушковані овочі. Від цієї страви неможливо відірватися.