Якщо хочеться і м’яса, і овочів: готуємо пиріг з кабачками та фрикадельками
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Ідеальний спосіб приготувати страву з кабачками
Кабачки – дуже популярний овоч на нашій кухні. Ми їх смажимо, готуємо овочеву ікру, фаршируємо печінкою. Хочеться одночасно кабачків та чогось м’ясного? Тоді пропонуємо приготувати пиріг з кабачками та фрикадельками.
Поєднання м’ясного фаршу, моркви, кабачків, цибулі, сиру та спеції здивує близьких і гостей, і зовнішнім виглядом, і смаком. Не сумнівайтеся — пиріг за рецептом Shuba вийде ситним та апетитним.
Як приготувати пиріг з кабачками та фрикадельками
Інгредієнти на 4 порції:
- листкове тісто — 250 г;
- м’ясний фарш — 300 г;
- цибуля ріпчаста — 1 шт.;
- сметана — 100 г;
- яйця курячі — 3 шт.;
- сіль, перець чорний мелений — до свого смаку;
- олія соняшникова — 1 ст. л.
Для начинки
- кабачки — 1 шт.;
- цибуля ріпчаста — 1 шт.;
- морква — 1 шт.;
- сіль, перець чорний мелений — до свого смаку;
- олія соняшникова — 1 ст. л.
Спосіб приготування:
- Цибулю, кабачок і моркву чистимо, нарізаємо кубиками та тушкуємо їх протягом 10 хвилин на олії. Солимо, перчимо, перемішуємо і даємо охолонути.
- Для приготування фрикадельок чистимо, дрібно нарізаємо і підсмажуємо на сковороді з олією до м’якості цибулю. Відправляємо її у фарш. Солимо, перчимо, перемішуємо та формуємо невеликі фрикадельки.
- Розкочуємо тісто, викладаємо його у форму та формуємо бортики. Зверху викладаємо овочеву начинку.
- Курячі яйця збиваємо разом зі сметаною. Солимо масу та заливаємо нею пиріг.
- Відправляємо все в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин до рум’яності.
З кабачками можна приготувати дивовижні тушковані овочі. Від цієї страви неможливо відірватися.