Не просто сніданок: ці кабачкові оладки із секретом – чудовий спосіб порадувати близьких
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Вірний спосіб порадувати близьких
Кабачок — король сезону. Скільки страву можна з неї приготувати, починаючи від смажених кабачків із часниковим соусом і закінчуючи улюбленою багатьма овочевою ікрою.
Сьогодні разом із "Важно знать" поділимося ще одним цікавим рецептом страви з кабачків — пікантними оладками. Думаєте, здивувати близьких ними неможливо? Спробуйте додати при приготуванні твердий сир – і близькі оближуть усі тарілки. Страва виходить бюджетною, приємною на смак, ще й з мінімумом калорій.
Як приготувати оладки кабачкові з твердим сиром
Інгредієнти:
- 1 кг кабачків;
- 200 г твердого сиру (краще гауда);
- 3 курячі яйця;
- 6 ст. л. борошна;
- сіль, перець до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Твердий сир натираємо на тертці.
- Кабачок миємо та натираємо на великій тертці в окремий посуд. Солимо у співвідношенні 1 ч. л, солі на кіло кабачків. Перемішуємо та залишаємо на 15 хвилин, щоб овоч пустив сік.
- Через вказаний час віджимаємо кабачкову масу руками, додаємо спеції, яйця і все перемішуємо до однорідного стану.
- В отриману масу додаємо борошно, знову перемішуємо і відправляємо перетертий сир. З підготовленого "тесту" формуємо оладки.
- Розігріваємо сковороду з олією, викладаємо оладки та смажимо їх із двох сторін до золотистої скоринки.
Залишилися шинки? Пропонуємо нафарширувати їх печінкою – вийде дуже смачно.