Не просто сніданок: ці кабачкові оладки із секретом – чудовий спосіб порадувати близьких

Читать на русском
Автор
Пікантні кабачкові оладки з твердим сиром
Пікантні кабачкові оладки з твердим сиром. Фото vazhnoznat.com

Вірний спосіб порадувати близьких

Кабачок — король сезону. Скільки страву можна з неї приготувати, починаючи від смажених кабачків із часниковим соусом і закінчуючи улюбленою багатьма овочевою ікрою.

Сьогодні разом із "Важно знать" поділимося ще одним цікавим рецептом страви з кабачків — пікантними оладками. Думаєте, здивувати близьких ними неможливо? Спробуйте додати при приготуванні твердий сир – і близькі оближуть усі тарілки. Страва виходить бюджетною, приємною на смак, ще й з мінімумом калорій.

Як приготувати оладки кабачкові з твердим сиром

Інгредієнти:

  • 1 кг кабачків;
  • 200 г твердого сиру (краще гауда);
  • 3 курячі яйця;
  • 6 ст. л. борошна;
  • сіль, перець до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Твердий сир натираємо на тертці.
  2. Кабачок миємо та натираємо на великій тертці в окремий посуд. Солимо у співвідношенні 1 ч. л, солі на кіло кабачків. Перемішуємо та залишаємо на 15 хвилин, щоб овоч пустив сік.
  3. Через вказаний час віджимаємо кабачкову масу руками, додаємо спеції, яйця і все перемішуємо до однорідного стану.
  4. В отриману масу додаємо борошно, знову перемішуємо і відправляємо перетертий сир. З підготовленого "тесту" формуємо оладки.
  5. Розігріваємо сковороду з олією, викладаємо оладки та смажимо їх із двох сторін до золотистої скоринки.

Залишилися шинки? Пропонуємо нафарширувати їх печінкою – вийде дуже смачно.