Полуниця буде свіжою тиждень: як правильно зберігати ягоду

Читать на русском
Автор
558
Ви заощадите гроші та час
Ви заощадите гроші та час. Фото Freepik

Прості поради щодо збереження свіжості

У сезон полуниці хочеться ласувати ароматною ніжною полуницею і готувати з нею різноманітні страви. Однак дуже хочеться зберегти її на довгий час, щоб не бігати зайвий раз до магазину та не витрачати гроші.

Разом з UAportal поділимося кількома хитрощами, як зберегти свіжість полуниці. Так ягода зберігатиметься тиждень.

Як зберегти свіжість полуниці

Щоб полуниця зберігалася довше, важливо її правильно підготувати. Спочатку необхідно видалити все листя та стебла. Після цього потрібно промити ягоди в прохолодній воді і дати їм повністю висохнути на повітрі або промокнути чистим паперовим рушником. Таким чином буде видалено бруд і мінімізовано ризик псування під час зберігання.

Щоб продовжити термін зберігання полуниці, дуже важливо вибрати відповідний контейнер. Він повинен бути вентильованим, щоб повітря циркулювало навколо ягід. Пластикові контейнери з вентиляційними отворами на кришці або корзини з отворами забезпечують необхідний доступ повітря та запобігають накопиченню зайвої вологи.

Для тривалого зберігання ягід важливо регулярно перевіряти та видаляти зіпсовану полуницю. Потрібно уважно оглядати ягоди на предмет цвілі, пом’якшення чи зміни кольору. Зіпсовані ягоди необхідно відразу ж діставати з контейнера, щоб вони не зіпсували решту.

Раніше ми розповідали, як правильно вибрати полуницю. Вам знадобляться ці поради