Заміксуйте: які овочі можна вирощувати між рядами інших, щоб отримати подвійний врожай

Читать на русском
Автор
Використати для вирощування врожаю можна навіть простір між грядками Новина оновлена 25 травня 2024, 08:58
Використати для вирощування врожаю можна навіть простір між грядками

З проміжних культур легко зробити салат

Серед природніх способів боротися з бур'янами — використання покривних культур. Це інші рослини, які перед вирощуванням основних або під час нього живуть поруч та не дають бур'янам розмножуватися. А завдяки різниці в часі зростання — дозволить використати проміжки між рядками з користю та зібрати два врожаї.

Портал Gardening Know How зазначає, що такими "проміжними" культурами можуть бути корисні та смачні овочі. Щоправда, варто звернути увагу на сусідство, адже не всі овочі однаково гарно уживаються один з одним.

Редиска

Редиска дозріває за 4 тижні від посіву. Її можна садити поруч з цвітною капустою, брокколі та брюссельською капустою. Редис буде готовий до збирання в той час, коли більшим капустам знадобиться додатковий простір у саду. Вона також гарна як проміжна культура з деякими коренеплодами, такими як пастернак, морква, або навіть між рядками картоплі.

Ріпчаста та зелена цибуля

Обидва види добре працюють як проміжні культури завдяки швидкому дозріванню, неглибокій кореневій системі та невеликій площі. Зелену або ріпчасту цибулю можна сіяти прямо в саду. Вони будуть готові до збору врожаю приблизно через 50 днів.

Листова зелень

Листова зелень: салат, рукола та шпинат, швидко дозрівають і стають чудовим варіантом проміжних посівів для рослин, таких як горох. Листя затінює коріння рослин, але не конкурує за поживні речовини. У цьому випадку збирайте зелень, зрізаючи її, а не викопуючи всю рослину салату чи шпинату, щоб не пошкодити коріння гороху. Збирання лише кількох відібраних листочків дозволить салату продовжувати рости та випускати нове листя.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, як отримати гарну клумбу з півоніями. Квіти потрібно полити особливим розчином.