Урожай може зникнути: біля яких рослин не можна садити буряки

Читать на русском
Автор
Де не можна садити буряки Новина оновлена 24 травня 2024, 15:53
Де не можна садити буряки. Фото Pixabay

Буряк на городі, на відміну від інших рослин, не дуже вибагливий

Для щедрого врожаю овочі потребують правильного догляду, але важливо вибрати для рослин правильних сусідів на грядці. Це особливо важливо для буряків. Якщо не хочете втратити плоди, необхідно знати, де їх вирощувати не варто.

У матеріалі Glavred розказано, з якими рослинами буряк "не дружить", тому їх краще розсадити по різних кутках ділянки. Попри те, що овоч не вибагливий, цей момент є для його вирощування дуже принциповим.

Біля яких рослин не варто висаджувати буряки

Буряк не варто висаджувати поряд з кукурудзою, оскільки вона може затіняти її та обмежувати йому доступ до сонячного світла. Також не рекомендується садити буряки поряд з капустою, оскільки вони конкурують за одні й ті ж поживні речовини в ґрунті. Бобові культури, такі як квасоля, можуть також несприятливо впливати на буряки, оскільки можуть збільшувати ризик появи хвороб та шкідників.

Ще одним небажаним сусідом для буряків є морква та шпинат, які можуть ускладнювати зростання буряків через схожі потреби в поживних речовинах та умовах вирощування. Нарешті, уникайте посадки буряків поруч із картоплею, оскільки вона може придушувати зростання овочів і витягувати з ґрунту багато вологи та поживних речовин.

Буряк віддає перевагу сонячним місцям, тому вибирайте для нього відкриті ділянки, де вони отримуватимуть багато світла. Полив повинен бути регулярним, особливо в періоди посухи, щоб підтримувати ґрунт вологим, але не перезволоженим.

"Телеграф" писав раніше, де й навіщо садити календулу на городі. Вона врятує ваш город від шкідників.