Проблему з кротами буде вирішено: посадіть на ділянці ці п’ять рослин

Читать на русском
Автор
Деякі рослини небезпечні для кротів
Деякі рослини небезпечні для кротів. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Як легко прогнати кротів із саду

Кроти не найстрашніші шкідники на городі. Вони практично не їдять рослини, але риють під землею тунелі та порушують кореневу систему. Тому поява кротів на ділянці турбує дачників і вони шукають ефективні засоби проти ссавців.

Один із найкращих способів захиститися від підземних тварин — посадити на ділянці рослини, які відлякуватимуть кротів.

Які рослини відлякують кротів

Часник звичайний, дикий або декоративний змусить кротів триматися подалі від ділянки. Також його можна використати у боротьбі зі шкідником, який уже завівся на ділянці. Зубчики часнику необхідно подрібнити, змішати з рициновою олією і кинути в кротову нору.

Але часник – не єдине рішення. Крота також відлякає запашний аромат базиліка.

Свіжий аромат м’яти приємний багатьом людям. Але його не переносять кроти. Розсипане по двору подрібнене листя м’яти підвищить шанси позбутися шкідника.

Квітки чорнобривців мають яскраві помаранчеві пелюстки й прикрасять будь-який сад. А здатність відлякувати кротів стане ще одним приводом для посадки цих квітів у саду. Як пише Housedigest, коріння чорнобривців виділяють хімічну речовину під назвою альфа-тертієніл, токсичну для деяких комах, що скорочує джерело їжі кротів і тим самим відлякує їх.

Цибулини нарцисів є отруйними для кротів і вони уникають зустрічі з цією рослиною. Посадка бордюру з нарцисів — чудовий спосіб оживити сад, залучити запилювачів, таких як метелики, і одночасно захиститися від кротів.

Раніше "Телеграф" розповідав, як урятувати рослини від навали попелиці. Приготувати розчин від шкідників можна власноруч.