Півонії зацвітуть пишно: чим потрібно полити квіти у травні

Читать на русском
Автор
Півонії — справжня прикраса саду Новина оновлена 15 травня 2024, 21:03
Півонії — справжня прикраса саду. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Простий спосіб зробити квіти ще красивішими

Півонії відомі своїм прекрасним цвітінням і є одними з найпопулярніших літніх квітів у саду. До того ж вони відомі своєю стійкістю до несприятливих факторів та невибагливістю у догляді.

Але все ж таки, щоб підтримувати здоров’я півоній та стимулювати їхнє пишне цвітіння, не зайвим буде підгодовувати їх добривами. Збільшити розмір бутонів і продовжити цвітіння допоможе нітроамофоска, або натуральний аналог пише "На пенсії ".

Чим і як підгодувати півонії у травні

Півонії потребують додаткового харчування, коли на кущах з’являються бутони. Тому навесні можна внести під кущі комплексне добриво нітроаммофоску. Усього 1 столову ложку порошку необхідно розвести в 10 літрах води та добре полити ґрунт під кущами. Слідкуйте, щоб розчин не потрапляв на листя.

Замість добрива з магазина можна використовувати деревну золу. У 10 літрах води необхідно розвести літрову банку золи та полити півонії.

Подібне підживлення можна провести й через 2 тижні після цвітіння півоній. Завдяки цьому півонія добре цвістиме і наступного року.

Раніше "Телеграф" розповідав, як захистити троянди від попелиці. Для боротьби зі шкідником не обов’язково використовувати покупні засоби.