Є трохи яблук — відправте їх у курку: шикарний рецепт

Читать на русском
Автор
Фантастична курочка в духовці з яблуками
Фантастична курочка в духовці з яблуками. Фото shuba.life

Швидко приготували, швидко запікали та швидко з’їли

Скільки різноманітних страв можна приготувати з курки — всіх і не порахувати. Однак про такий рецепт ви точно не чули.

Разом з Shuba ми зваримо курку з… яблуками. Саме завдяки цьому фрукту м’ясо вийде з пікантним відтінком та насиченим ароматом. При мінімальному наборі інгредієнтів у вас вийде чудова страва, після якої всі оближуть тарілки.

Як приготувати курку з яблуками

Інгредієнти на 2 порції:

  • курка — 1 шт.;
  • яблуко (краще кислих сортів) — 7 шт.;
  • сметана — 100 г;
  • часник, зубчики — 2 шт.;
  • спеції — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Чистимо і подрібнюємо часник. Змішуємо його з сіллю, перцем та улюбленими спеціями. Все ретельно перемішуємо.
  2. Курку ретельно миємо під проточною водою, видаляємо зайвий жир і втираємо суміш перців і обмазуємо сметаною.
  3. Ретельно миємо яблука, ошпарюємо їх гарячою водою, потім видаляємо серцевину. Нарізаємо шматочками та відправляємо в черевце курки. Отвір зашиваємо товстою ниткою. Також зв’язуємо ниткою та ніжки курки, щоб вона рівномірно пропеклася.
  4. Відправляємо курку в розігріту до 180 градусів духовку на 1,5-2 години, іноді поливаючи витопленим жиром для золотистої скоринки.

Готову курку подаємо з улюбленим салатом. Все точно сподобається.