![Фантастична курочка в духовці з яблуками](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/3/43/fb525a67-3edcf1e39b58ac628d440cb4604c9433.jpg?v=5565_1)
Швидко приготували, швидко запікали та швидко з’їли
Скільки різноманітних страв можна приготувати з курки — всіх і не порахувати. Однак про такий рецепт ви точно не чули.
Разом з Shuba ми зваримо курку з… яблуками. Саме завдяки цьому фрукту м’ясо вийде з пікантним відтінком та насиченим ароматом. При мінімальному наборі інгредієнтів у вас вийде чудова страва, після якої всі оближуть тарілки.
Як приготувати курку з яблуками
Інгредієнти на 2 порції:
- курка — 1 шт.;
- яблуко (краще кислих сортів) — 7 шт.;
- сметана — 100 г;
- часник, зубчики — 2 шт.;
- спеції — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Чистимо і подрібнюємо часник. Змішуємо його з сіллю, перцем та улюбленими спеціями. Все ретельно перемішуємо.
- Курку ретельно миємо під проточною водою, видаляємо зайвий жир і втираємо суміш перців і обмазуємо сметаною.
- Ретельно миємо яблука, ошпарюємо їх гарячою водою, потім видаляємо серцевину. Нарізаємо шматочками та відправляємо в черевце курки. Отвір зашиваємо товстою ниткою. Також зв’язуємо ниткою та ніжки курки, щоб вона рівномірно пропеклася.
- Відправляємо курку в розігріту до 180 градусів духовку на 1,5-2 години, іноді поливаючи витопленим жиром для золотистої скоринки.
Готову курку подаємо з улюбленим салатом. Все точно сподобається.