Про інші маринади навіть не згадаєте, коли спробуєте цей: ось як треба готувати курку

Читать на русском
Автор
Курка виходить дуже смачною
Курка виходить дуже смачною. Фото Freepik

Збережіть рецепт цього маринаду собі у закладки

Від правильного і смачного маринаду залежить смак курки. Приготувати його зовсім не важко, але мало хто знає той самий ідеальний рецепт. Раніше ми розповідали, як замаринувати скумбрію, а тепер ділимося, як приготувати маринад для курки з лаймом і соєвим соусом.

Цей рецепт ви точно залишите у себе в закладках і жодне свято не проходитиме без курки в цьому маринаді. Рецептом поділилися на cookorama.

Як приготувати маринад для курки

Інгредієнти (на 3 порції):

  • курка — 1 кг;
  • лайм — 2 шт;
  • соєвий соус — 2 ст. л.;
  • часник — 2 шт;
  • корінь свіжого імбиру — 20 г;
  • сіль — 1 г;
  • цукор — 2 ст. л.;
  • рослинна олія — 1 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Курку промиваємо під проточною водою. Розрізаємо її навпіл по грудинці.
  2. Зубчики часнику очищуємо від шкарлупи. Вичавлюємо в глибоку тарілку.
  3. Додаємо до часнику лайм, соєвий соус, імбир і перемішуємо. Додаємо також сіль, цукор і рослинну олію і знову перемішуємо.
  4. Маринад наносимо на курку. Ставимо у холодильник на півтори-дві години.
  5. Дістаємо з холодильника, вставляємо шпажки, закручуємо волосінню. Ставимо у духовку.
  6. Випікаємо одну годину при температурі 180 градусів. Курку можна також смажити або готувати на грилі чи мангалі.

Раніше "Телеграф" розповідав, як використати крашанки після Великодня. Ми поділилися рецептом яєць по-шотландськи.