Про інші маринади навіть не згадаєте, коли спробуєте цей: ось як треба готувати курку
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Збережіть рецепт цього маринаду собі у закладки
Від правильного і смачного маринаду залежить смак курки. Приготувати його зовсім не важко, але мало хто знає той самий ідеальний рецепт. Раніше ми розповідали, як замаринувати скумбрію, а тепер ділимося, як приготувати маринад для курки з лаймом і соєвим соусом.
Цей рецепт ви точно залишите у себе в закладках і жодне свято не проходитиме без курки в цьому маринаді. Рецептом поділилися на cookorama.
Як приготувати маринад для курки
Інгредієнти (на 3 порції):
- курка — 1 кг;
- лайм — 2 шт;
- соєвий соус — 2 ст. л.;
- часник — 2 шт;
- корінь свіжого імбиру — 20 г;
- сіль — 1 г;
- цукор — 2 ст. л.;
- рослинна олія — 1 ст. л.
Спосіб приготування:
- Курку промиваємо під проточною водою. Розрізаємо її навпіл по грудинці.
- Зубчики часнику очищуємо від шкарлупи. Вичавлюємо в глибоку тарілку.
- Додаємо до часнику лайм, соєвий соус, імбир і перемішуємо. Додаємо також сіль, цукор і рослинну олію і знову перемішуємо.
- Маринад наносимо на курку. Ставимо у холодильник на півтори-дві години.
- Дістаємо з холодильника, вставляємо шпажки, закручуємо волосінню. Ставимо у духовку.
- Випікаємо одну годину при температурі 180 градусів. Курку можна також смажити або готувати на грилі чи мангалі.
Раніше "Телеграф" розповідав, як використати крашанки після Великодня. Ми поділилися рецептом яєць по-шотландськи.