Не тільки їсти все з хлібом: які ще харчові звички дійшли до нас з СРСР

Читать на русском
Автор
1130
Чаювання у радянський родині Новина оновлена 17 травня 2024, 16:36
Чаювання у радянський родині. Фото Facebook

Сформувались вони здебільшого через дефіцит продуктів

З Радянського Союзу до нашого часу дійшли не тільки дивні вислови та забобони, а також й звички. Так мало, хто знає, що снідати кашею або пити чай з солодким — харчові звички родом з СРСР.

Про найпопулярніші такі розповідає "Телеграф". Зауважимо, що здебільшого на формування таких звичок мав вплив страшний дефіцит, адже продуктів було мало, а якось наїдатись було потрібно.

Так перша звичка — майонезні салати. Саме з часів СРСР до нас дійшли вони і у цілому звичка заправляти салати саме майонезом, адже він має насичений смак та може перебивати інші продукти, смакові якості яких могли бажати кращого. Про дивне поєднання інгредієнтів, де у салат клали яблука, сир та родзинки — годі й говорити.

Звичка їсти все з хлібом, яка ще зустрічається в сучасних сімʼях, також прийшла з часів Радянщини. Вмотивовано це було тим, що за малої кількості продуктів потрібно було наїдатись. Також через голод та війну зʼявився певний культ хліба, за яким було заборонено його викидати.

Третя звичка — це пити чай з цукром та солодощами. Виникла вона тому, що сам чай у СРСР часто бував не смачним та й заварювати його могли по декілька разів, тому пити у чистому виді було неприємно.

Каша на сніданок — також харчова звичка родом з СРСР. І виникла вона тому, що каші, особливо манна, були найдоступніші у часи СРСР.

І їсти консервовані овочі та фрукти, а також різні салати з них. Також звичка, яка прийшла до нас з СРСР, коли взимку знайти свіжу городину було неможливо, а якось урізноманітнювати раціон було потрібно. Тож навіть консервовані кабачки чи персики могли смакувати.

Раніше "Телеграф" писав, що радянський побут був сповнений безліччю дивних, незвичайних традицій і упереджень, незрозумілих у світі. Одним із таких упереджень був звичайний похід до ресторану. І на це було декілька причин.