Не тільки їсти все з хлібом: які ще харчові звички дійшли до нас з СРСР
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 1130
![Чаювання у радянський родині](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/a/bd/8bb365d2-a50b58476e348e7a67ca18f9629f5bda.jpeg?v=2721_1)
Сформувались вони здебільшого через дефіцит продуктів
З Радянського Союзу до нашого часу дійшли не тільки дивні вислови та забобони, а також й звички. Так мало, хто знає, що снідати кашею або пити чай з солодким — харчові звички родом з СРСР.
Про найпопулярніші такі розповідає "Телеграф". Зауважимо, що здебільшого на формування таких звичок мав вплив страшний дефіцит, адже продуктів було мало, а якось наїдатись було потрібно.
Так перша звичка — майонезні салати. Саме з часів СРСР до нас дійшли вони і у цілому звичка заправляти салати саме майонезом, адже він має насичений смак та може перебивати інші продукти, смакові якості яких могли бажати кращого. Про дивне поєднання інгредієнтів, де у салат клали яблука, сир та родзинки — годі й говорити.
![](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428-*/4/a7/4156ae11-68c1984290dbd38ef76cc3b83707ba74.jpeg?v=2368_1)
Звичка їсти все з хлібом, яка ще зустрічається в сучасних сімʼях, також прийшла з часів Радянщини. Вмотивовано це було тим, що за малої кількості продуктів потрібно було наїдатись. Також через голод та війну зʼявився певний культ хліба, за яким було заборонено його викидати.
![](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428-*/5/44/bd1d6745-f6264a6c2a815be818ec85bf8bd33445.jpg?v=2368_1)
Третя звичка — це пити чай з цукром та солодощами. Виникла вона тому, що сам чай у СРСР часто бував не смачним та й заварювати його могли по декілька разів, тому пити у чистому виді було неприємно.
![](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428-*/5/c8/9d97f206-48927450450a0c5dd247d2160db02c85.jpeg?v=2368_1)
Каша на сніданок — також харчова звичка родом з СРСР. І виникла вона тому, що каші, особливо манна, були найдоступніші у часи СРСР.
![](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428-*/8/1f/71f70fd1-322ac79c899b563c54ddeef0569be1f8.jpeg?v=2368_1)
І їсти консервовані овочі та фрукти, а також різні салати з них. Також звичка, яка прийшла до нас з СРСР, коли взимку знайти свіжу городину було неможливо, а якось урізноманітнювати раціон було потрібно. Тож навіть консервовані кабачки чи персики могли смакувати.
![](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428-*/b/94/5f65fdb7-361f0cbbc5344886757ebf3b06faf94b.jpeg?v=2368_1)
Раніше "Телеграф" писав, що радянський побут був сповнений безліччю дивних, незвичайних традицій і упереджень, незрозумілих у світі. Одним із таких упереджень був звичайний похід до ресторану. І на це було декілька причин.