Найсмачніша картопля виходить із салом: смак, перевірений часом

Читать на русском
Автор
Від такої картоплі неможливо відірватися
Від такої картоплі неможливо відірватися. Фото shuba.life

Дуже смачно і неймовірно ситно

Страви з картоплі настільки багато, що неможливо все перерахувати. Ми готуємо з нього пюре, смажимо, запікаємо з м’ясом та робимо різні запіканки.

Зараз починається сезон молодої картоплі, і ми з Shuba вирішили вас порадувати чудовим рецептом — картоплею з додаванням сала, ароматного кропу та сметани. У вас вийде ідеальне доповнення до вечері, від якої неможливо відірватися. Відмінно така картопля поєднуватиметься з м’ясними стравами, овочами та яєчнею.

Як приготувати молоду картоплю з салом та сметаною

Інгредієнти на 5 порцій:

  • картопля молода — 1 кг;
  • сметана — 200 мл;
  • кріп, пучок — 50 г;
  • сало — 100 г;
  • сіль за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Молоду картоплю ретельно миємо під проточною водою. Прямо в шкірці відправляємо її в киплячу підсолену воду і варимо під кришкою до розм’якшеного стану.
  2. Сало нарізаємо тонкими скибочками, відправляємо на сковороду та підсмажуємо. В кінці до нього додаємо сметану та дрібно нарізаний кріп. Все разом трохи тушимо та солимо до смаку.
  3. Підготовленим соусом заливаємо варену картоплю і подаємо до столу.

Раніше "Телеграф" розповідав, як швидко почистити молоду картоплю. Цей лайфхак вам знадобиться.