Якщо набридли котлети: рецепт оригінальної страви з картоплі і жмені м’яса

Читать на русском
Автор
З цим рецептом всі інгредієнти поєднуються смаками
З цим рецептом всі інгредієнти поєднуються смаками. Фото Порадниця

Чудовий рецепт страви з картоплі та м’яса

Ми розповідали, як приготувати шашлик в духовці. Тепер ділимось рецептом чудової страви, яка стане повноцінним обідом або вечерею. Продукти потрібні прості і доступні, а результат — неперевершений.

Картопля, запечена з м'ясом, грибами та овочами, стає м'якою та соковитою, а овочі додають їй свіжого смаку. Рецептом поділились на порталі "Добрі новини".

Інгредієнти:

  • 4-5 середніх картоплин
  • 100 г грибів (будь-яких)
  • 300-400 г м'яса (свинина, яловичина, курка)
  • 1 велика цибулина
  • 2-3 зубчики часнику
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • сіль, перець, спеції до смаку

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 200°C. Паралельно помийте картоплю і зробіть на ній невеликі надрізи ножем, не розрізаючи її до кінця. Це допоможе шкірці не тріснути під час запікання.
  2. Наріжте м'ясо на невеликі шматочки. Розігрійте олію на сковороді. Додайте подрібнену цибулю та часник і обсмажте до м'якості.
  3. До цибулі додайте нарізане м'ясо, сіль, перець та інші спеції за вашим смаком. Обсмажте м'ясо до готовності.
  4. Помийте гриби та наріжте їх на невеликі шматочки. У глибоку форму для запікання викладіть підготовлену картоплю. На кожну картоплину покладіть трохи м'ясної начинки. Додайте сирі гриби.
  5. Накрийте форму фольгою або кришкою. Випікайте страву в розігрітій духовці протягом 40-50 хвилин. Зніміть фольгу або кришку і запікайте страву ще 10-15 хвилин, щоб верх став золотистим і хрустким.

Ця ситна та ароматна страва стане чудовим обідом або вечерею для всієї родини. Її можна доповнити свіжими овочами, салатом або зеленню. Також ми розповідали, як смачно замаринувати скумбрію.