Якщо набридли котлети: рецепт оригінальної страви з картоплі і жмені м’яса
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![З цим рецептом всі інгредієнти поєднуються смаками](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/a/85/53259bd6-23844750a420d2b4c8cc8b313699285a.jpg?v=4171_1)
Чудовий рецепт страви з картоплі та м’яса
Ми розповідали, як приготувати шашлик в духовці. Тепер ділимось рецептом чудової страви, яка стане повноцінним обідом або вечерею. Продукти потрібні прості і доступні, а результат — неперевершений.
Картопля, запечена з м'ясом, грибами та овочами, стає м'якою та соковитою, а овочі додають їй свіжого смаку. Рецептом поділились на порталі "Добрі новини".
Інгредієнти:
- 4-5 середніх картоплин
- 100 г грибів (будь-яких)
- 300-400 г м'яса (свинина, яловичина, курка)
- 1 велика цибулина
- 2-3 зубчики часнику
- 2 ст. л. рослинної олії
- сіль, перець, спеції до смаку
Спосіб приготування:
- Розігрійте духовку до 200°C. Паралельно помийте картоплю і зробіть на ній невеликі надрізи ножем, не розрізаючи її до кінця. Це допоможе шкірці не тріснути під час запікання.
- Наріжте м'ясо на невеликі шматочки. Розігрійте олію на сковороді. Додайте подрібнену цибулю та часник і обсмажте до м'якості.
- До цибулі додайте нарізане м'ясо, сіль, перець та інші спеції за вашим смаком. Обсмажте м'ясо до готовності.
- Помийте гриби та наріжте їх на невеликі шматочки. У глибоку форму для запікання викладіть підготовлену картоплю. На кожну картоплину покладіть трохи м'ясної начинки. Додайте сирі гриби.
- Накрийте форму фольгою або кришкою. Випікайте страву в розігрітій духовці протягом 40-50 хвилин. Зніміть фольгу або кришку і запікайте страву ще 10-15 хвилин, щоб верх став золотистим і хрустким.
Ця ситна та ароматна страва стане чудовим обідом або вечерею для всієї родини. Її можна доповнити свіжими овочами, салатом або зеленню. Також ми розповідали, як смачно замаринувати скумбрію.