Відмінний спосіб використати стару картоплю — котлетки: за добавкою вишикується черга (фото)
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Близькі не здогадаються, з чого биточки
Картопля – це не лише чудовий гарнір. Ми також робимо з нього різні запіканки, готуємо з м’ясом і навіть додаємо салати.
Безумовно, не за горами сезон молодої картоплі. Однак якщо ви ще не встигли доїсти торішні бульби, пропонуємо їх використати. Спеціально для своїх читачів "Телеграф" знайшов у книзі "Українські народні страви" рецепт картопляних котлет. Вони виходять настільки дивовижними, що добавки захочуть і дорослі, і діти. Перевіримо?
Як приготувати картопляні котлети
Інгредієнти:
- картопля — 1 кг;
- вершкове масло — 100 г;
- курячі яйця — 8 шт.;
- борошно (сухарі) — 100 г;
- сіль — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Картоплю чистимо, миємо та відварюємо її до готовності. Пропускаємо його через м’ясорубку.
- До підготовленої картоплі додаємо вершкове масло та яєчні жовтки. Все ретельно перемішуємо та з приготовленої маси формуємо котлети довільного розміру. Обвалюємо їх у борошні або сухарях.
- Розігріваємо сковороду з рслинною олією, викладаємо котлети й обсмажуємо їх з обох боків до готовності.
Готові картопляні котлети викладаємо на тарілки. Подаємо їх з грибною підливою та улюбленим салатом.