Відмінний спосіб використати стару картоплю — котлетки: за добавкою вишикується черга (фото)

Читать на русском
Автор
Дивовижні картопляні котлети Новина оновлена 19 травня 2024, 21:15
Дивовижні картопляні котлети. Фото wz.lviv.ua

Близькі не здогадаються, з чого биточки

Картопля – це не лише чудовий гарнір. Ми також робимо з нього різні запіканки, готуємо з м’ясом і навіть додаємо салати.

Безумовно, не за горами сезон молодої картоплі. Однак якщо ви ще не встигли доїсти торішні бульби, пропонуємо їх використати. Спеціально для своїх читачів "Телеграф" знайшов у книзі "Українські народні страви" рецепт картопляних котлет. Вони виходять настільки дивовижними, що добавки захочуть і дорослі, і діти. Перевіримо?

Як приготувати картопляні котлети

Інгредієнти:

  • картопля — 1 кг;
  • вершкове масло — 100 г;
  • курячі яйця — 8 шт.;
  • борошно (сухарі) — 100 г;
  • сіль — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю чистимо, миємо та відварюємо її до готовності. Пропускаємо його через м’ясорубку.
  2. До підготовленої картоплі додаємо вершкове масло та яєчні жовтки. Все ретельно перемішуємо та з приготовленої маси формуємо котлети довільного розміру. Обвалюємо їх у борошні або сухарях.
  3. Розігріваємо сковороду з рслинною олією, викладаємо котлети й обсмажуємо їх з обох боків до готовності.
Картопляні котлети
Фото: Телеграф

Готові картопляні котлети викладаємо на тарілки. Подаємо їх з грибною підливою та улюбленим салатом.