Не допускайте цих помилок — і смажена картопля вийде ідеальною

Читать на русском
Автор
Смажена картопля вийде не гірше, ніж у шеф-кухаря
Смажена картопля вийде не гірше, ніж у шеф-кухаря. Фото shuba.life

Ці помилки зіпсують улюблену страву

З картоплі ми готуємо багато страв. Ми його варимо, додаємо до салатів і запікаємо в духовці. Однак найпопулярнішою стравою є смажена картопля.

Здається, що приготувати його нескладно, проте не завжди страва виходить смачною. Через деякі помилки замість ароматної хрусткої картоплі виходить просто каша. Разом із "На пенсії" розповімо, яких помилок не слід припускатися, щоб страва була ідеальною.

Основні помилки при приготуванні смаженої картоплі

Багато хто смажить картопля відразу ж після чищення — і помиляються. Краще спершу відправити очищені бульби на 15-20 хвилин у воду, а потім просушити їх за допомогою паперових або бавовняних серветок.

Мало хто звертає увагу на температуру і кількість рослинної олії, і відправляє картоплю на холодну сковороду. Однак спочатку варто посуд спочатку розігріти, і тільки після цього викладати підготовлений овоч. Не варто також економити на олії — без неї картопля не матиме насиченого смаку і не прожариться.

Картопля потребує солі та спецій. Але не варто поспішати солити її раніше, інакше картопля розвалиться і повністю втратить форму. Солити її потрібно наприкінці, коли вже з’явилася скоринка. Прянощі додавати потрібно за кілька хвилин до завершення приготування страви — тоді страва не втратить смаку та аромату.

Раніше ми розповідали, як швидко почистити молоду картоплю. Ви впораєтеся за секунди.