Ситні і смачні сирники: як приготувати ідеальний солоний сніданок з картоплею

Читать на русском
Автор
Картопляні сирники
Картопляні сирники. Фото Freepik

Розповідаємо, як приготувати солоні сирники з картоплею

Ароматні та смачні сирники — ідеальний варіант сніданку, обіду або навіть перекусу. На перший погляд, приготувати їх дуже просто, однак є деякі нюанси. Тепер розповідаємо, як приготувати особливо смачні сирники з картоплею.

Так страва стає не лише смачною, але й ситною. Рецептом поділилися на порталі Pixelinform.

Як приготувати картопляні сирники

Інгредієнти:

  • сир — 300г;
  • картопля — 1 шт;
  • яйце — 1 шт;
  • борошно — 2 ст. л.;
  • сметана — 1,5 ст. л.;
  • сіль, сода — дрібка.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю тремо на терці та віджимаємо зайву рідину. Сир розминаємо виделкою та змішуємо його з тертою картоплею.
  2. Додаємо яйце та сіль. Добре перемішуємо.
  3. Додаємо до тіста борошно та сметану. Гасимо оцтом соду і також додаємо до тіста. Ретельно перемішуємо до однорідності.
  4. Викладаємо тісто на стіл. Формуємо з маси, яка вийшла, коржики. Обвалюємо їх у борошні.
  5. Розігріваємо сковороду з олією. Обсмажуємо сирники з обох сторін до золотистості.
  6. Подаємо сирники зі сметаною та кропом. Смачного!

Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати пиріг на кефірі з яйцем та зеленню. Ми поділилися простим рецептом, який не забере у вас багато часу.