Шашлик точно буде зіпсований: головні помилки при приготуванні страви

Читать на русском
Автор
Розкриваємо секрети ідеальної страви
Розкриваємо секрети ідеальної страви. Фото klike.net

Ці корисні поради вам точно знадобляться

Важко уявити собі виїзд на природу без ароматного, соковитого шашлику. Однак приготувати ніжне м’ясо не так просто — іноді на смак воно нагадує гумовий чобіт.

Водночас Ukr.Media розповімо про основні помилки, які допоможуть швидко зіпсувати м’ясо. Не повторюйте їх і шашлик буде ідеальним.

Основні помилки при приготуванні шашлику

Велика кількість оцту. Ця кислота, як і соєвий соус, ананас чи ківі, розм’якшує тверде м’ясо. Однак якщо перетримати шашлик в оцтовому маринаді, то м’ясо перетвориться на желе і буде не найприємнішим на смак.

Бажаєте отримати ідеальний шашлик? Надішліть м’ясо в маринад з газування або кефіру.

Багато солі. Однак на етапі маринування шашлик краще недосолити, ніж пересолити.

Річ у тому, що сіль "витягує" вологу. Тому якщо перетримати м’ясо в надто солоному складі, на виході шашлик може вийти сухим і твердим.

Приготування шашлику разом з овочами. Не варто цього робити, адже овочам та м’ясу потрібен різний час для приготування. Швидше за все, коли приготується, перець, цибуля та помідори перетворяться на неїстівне вугілля.

Використання хвойних порід дерев при приготуванні шашлику. Хвоя сильно коптить і може зіпсувати готову страву. М’ясо може вийти зі смаком сосни і покритися гаром.

Подавайте шашлик разом із соусом "Сацебелі". Вам точно сподобається.