Один несподіваний інгредієнт зробить шашлик неймовірним: простий рецепт, з яким м’ясо буде дуже соковитим

Читать на русском
Автор
Яблуко в цій страві і додає смаку, і стає частиною смачного соусу
Яблуко в цій страві і додає смаку, і стає частиною смачного соусу. Фото ТСН

Рецепт шашлику з яблуками

Ми ділились рецептом дуже смачної закуски з оселедця. Тепер розповідаємо, як незвично і особливо смачно приготувати шашлик.

Секрет — у додаванні яблука. Рецептом поділились на порталі SHUBA найкращого результату яблука треба використовувати кисло-солодкі. Цей рецепт шашлику зі свинини з яблуками стане справжньою знахідкою для любителів пікніків та барбекю.

Інгредієнти:

  • 1 кг свинячого ошийка
  • 4 яблука
  • 300 мл яблучного соку
  • 40 г лимонного соку
  • 4 ст. л. гірчиці
  • сіль та перець чорний мелений

Спосіб приготування:

  1. Свинячий ошийок помийте, обсушіть паперовими рушниками та наріжте шматочками приблизно 3х3 см. У мисці змішайте яблучний сік, лимонний сік, гірчицю, сіль та перець чорний мелений.
  2. Додайте до маринаду м'ясо, перемішайте, щоб воно повністю було вкрите. Накрийте миску плівкою та поставте в холодильник маринуватися на 2-3 години.
  3. Великі яблука помийте, розріжте на чотири частини та видаліть серцевину. Кожну частину яблука розріжте навпіл.
  4. Нанижіть замариновані шматочки м'яса на шампури, чергуючи їх зі шматочками яблук. Розігрійте вугілля на мангалі. Смажте шашлики на розігрітому вугіллі, час від часу перевертаючи, до рум'яної скоринки з обох боків. Це займе приблизно 15 хвилин.
  5. Решту маринаду, що залишився, доведіть до кипіння на повільному вогні. Прокип'ятіть протягом 2 хвилин.

Готовий шашлик подавайте до столу гарячим, поливаючи його соусом, який ви приготували. Також ми розповідали, як із лаваша приготувати смачну закуску.