Якщо погода не радує: як приготувати шашлик в духовці

Читать на русском
Автор
Як приготувати шашлик в духовці на шпажках
Як приготувати шашлик в духовці на шпажках. Фото kaif221.com

Рецепт такого шашличку в духовці швидкий та простий

Ми ділились рецептом смачної лінивої лазаньї. Тепер розповідаємо, як в умовах звичайної квартири, маючи лише духовку, приготувати смачний шашлик.

Куряче м'ясо в маринаді з кефіру стає м'яким та ніжним, а овочі додають соковитості та свіжого смаку. Рецептом поділились на порталі "Школа Життя".

Інгредієнти:

  • 2 курячі грудки
  • 10-12 помідорів чері
  • 1 солодкий перець (болгарський)

Для маринаду:

  • 3-4 ст. л. кефіру
  • 1 ч. л. паприки
  • 1 ч. л. сушеного часнику
  • 2-3 дрібки приправи для курки
  • сіль та перець до смаку

Спосіб приготування:

  1. Змішайте в мисці кефір, паприку, сушений часник, приправу для курки, сіль та перець. Наріжте курячі грудки невеликими шматочками.
  2. Залийте курячі шматочки маринадом. Перемішайте, щоб м'ясо було повністю вкрите. Залиште маринуватися на 30 хвилин. Підготуйте овочі. Помийте помідори чері та розріжте їх навпіл. Солодкий перець очистіть від насіння та наріжте шматочками.
  3. Замочіть дерев'яні шпажки у воді на 5 хвилин. Це допоможе їм не підгоріти під час запікання.
  4. Нанизайте на шпажки курячі шматочки, помідори чері та шматочки перцю. Розігрійте духовку до 200°C.
  5. Викладіть шашличок на деко, застелене пергаментним папером. Запікайте шашличок протягом 20 хвилин.
  6. Переключіть духовку на 220°C і увімкніть режим верхнього нагрівання. Запікайте шашличок ще 5-8 хвилин, до золотистої скоринки.

Готовий шашличок дістаньте з духовки і подавайте до столу. Його можна подати зі смачною закускою з лаваша.