Картопля не проросте аж до весни: що треба покласти в мішок

Читати російською
Автор

Деякі овочі врятують вашу картоплю

Зберігання картоплі на зиму може бути справжнім викликом, адже багато хто стикається з проблемою проростання плодів, що призводить до втрати їх якості. Раніше ми розповідали, що зробити, щоб картопля не гнила взимку, а тепер ділимося, що покласти у мішок, щоб овочі не проростали.

При зберіганні картоплі треба дотримуватися деяких "правил", щоб насолоджуватися овочем з комори аж до весни. Про це розповіли на Ukr.Media.

Основні правила зберігання картоплі

Температура. Картопля повинна зберігатися в прохолодному приміщенні з температурою від +2°C до +4°C. Вищі температури сприяють проростанню, а нижчі можуть призвести до замерзання бульб.

Вологість. Приміщення має бути сухим, оскільки висока вологість сприяє розвитку гнилі.

Світло. Картоплю слід зберігати в темряві. Сонячне світло призводить до позеленіння бульб, що робить їх непридатними до вживання.

Як зберігати картоплю

Досвідчені дачники користуються народними методами. Просто треба покласти у мішок, де зберігається картопля, кладуть каштани або жолуді. Це дієвий спосіб зробити так, щоб картопля не проростала взимку. Також такий метод є безкоштовним та екологічним.

Метод з буряком

Ще один дієвий метод — зберігати картоплю з буряком. Для цього треба викласти ці овочі у мішку чи ящику пошарово. Так і буряк, і картопля, зберігатимуться набагато довше і краще.

Раніше "Телеграф" розповідав про помилку, яку роблять багато городників при вирощуванні картоплі. Також ми ділилися, з якими овочами не можна зберігати картоплю.