Картопля не гнитиме довго: що біля неї покласти у ящик

Читать на русском
Автор
5933
Простий лайфхак з тривалого зберігання картоплі
Простий лайфхак з тривалого зберігання картоплі. Фото Canva

Картоплю найкраще зберігати з деякими рослинами

Період збору картоплі зазвичай припадає на кінець літа — початок осені. У цей час актуальним питанням постає, як правильно зберігати овочі, щоб вони не зіпсувалися.

Яким би великим не був урожай — якщо не правильно його зберігати, то втратите все. "Телеграф" підготував дієвий лайфхак, як цьому запобігти.

Як довго зберігати картоплю

Досвідчені городники радять поперекладати картоплю листям горобини. Річ у тім, що рослина здатна поглинати будь-яку вологу. Таким чином, допомагає уникнути можливому гниттю овочів.

Також можна використовувати листя папороті чи полину. Воно сприятиме свіжості картоплі.

Ще один перевірений засіб — листя буряка. Вистеліть шари бадилля цього овочу між картоплею і забудьте про гниль надовго.

Важливо, щоб у підвалі чи погребі трималась температура +2-4 °C. Приміщення має добре провітрюватись, тому у теплі сезони залишайте кватирку відчиненою.

Крім цього, є ще один дієвий лайфхак, як охолодити приміщення, де зберігається картопля. Для цього потрібно заморозити кілька пляшок з водою в покласти в підвал чи погреб.

Так, температура повітря ставатиме нижчою. Відповідно, картопля зберігатиметься у більш свіжому просторі.

Раніше "Телеграф" писав, яку помилку роблять городники під час вирощування картоплі. Є кілька речей, на які варто звернути увагу.