Універсальне добриво для рослин: простий рецепт з дешевого напою

Читать на русском
Автор
Овочі ростимуть набагато краще
Овочі ростимуть набагато краще. Фото Freepik

Доступне та дієве добриво

Добриво неймовірно важливе для хорошого росту рослин. Тому варто правильно та ретельно обирати підживлення для овочів. Раніше ми розповідали, чим яєчна шкарлупа корисна для ґрунту, а тепер ділимося, як кефір врятує ваш урожай.

Городні експерти поділилися рецептом універсального підживлення, яке ще застосовували наші діди. Про це розповіли на ukr.media.

Як приготувати добриво для рослин

Інгредієнти:

  • кефір — 1 літр;
  • вода — 5 літрів;
  • зола — 100 г (за бажанням);
  • йод — 10 крапель (за бажанням).

Спосіб приготування:

  1. Кефір, золу йод і воду змішуємо у глибокій тарі. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти до утворення однорідного розчину.
  2. Обприскуємо рослини цим добривом один раз на тиждень. Робити це треба у період активного росту овочів.

Чому це працює

Кефір містить молочну кислоту, яка покращує засвоєння рослинами мінералів та стимулює ріст кореневої системи. Він також діє як природний захист проти деяких хвороб та шкідників.

Зола багата на калій, фосфор, кальцій та інші важливі мікроелементи. Вона сприяє зміцненню клітинних стінок рослин та покращує їхню загальну стійкість до захворювань.

Йод є важливим мікроелементом, який покращує метаболічні процеси у рослинах та сприяє їхньому здоровому росту. Він також допомагає захистити рослини від грибкових інфекцій.

Вода забезпечує розчинення та рівномірне розподілення всіх інгредієнтів під час обприскування.

Раніше "Телеграф" розповідав, чим полити помідори, щоб зібрати щедрий урожай. Ми поділилися рецептом простого і дієвого добрива.