Картопля не проросте аж до весни: що треба покласти в мішок

Читать на русском
Автор
1312
Як правильно зберігати картоплю
Як правильно зберігати картоплю. Фото Freepik

Деякі овочі врятують вашу картоплю

Зберігання картоплі на зиму може бути справжнім викликом, адже багато хто стикається з проблемою проростання плодів, що призводить до втрати їх якості. Раніше ми розповідали, що зробити, щоб картопля не гнила взимку, а тепер ділимося, що покласти у мішок, щоб овочі не проростали.

При зберіганні картоплі треба дотримуватися деяких "правил", щоб насолоджуватися овочем з комори аж до весни. Про це розповіли на Ukr.Media.

Основні правила зберігання картоплі

Температура. Картопля повинна зберігатися в прохолодному приміщенні з температурою від +2°C до +4°C. Вищі температури сприяють проростанню, а нижчі можуть призвести до замерзання бульб.

Вологість. Приміщення має бути сухим, оскільки висока вологість сприяє розвитку гнилі.

Світло. Картоплю слід зберігати в темряві. Сонячне світло призводить до позеленіння бульб, що робить їх непридатними до вживання.

Як зберігати картоплю

Досвідчені дачники користуються народними методами. Просто треба покласти у мішок, де зберігається картопля, кладуть каштани або жолуді. Це дієвий спосіб зробити так, щоб картопля не проростала взимку. Також такий метод є безкоштовним та екологічним.

Метод з буряком

Ще один дієвий метод — зберігати картоплю з буряком. Для цього треба викласти ці овочі у мішку чи ящику пошарово. Так і буряк, і картопля, зберігатимуться набагато довше і краще.

Раніше "Телеграф" розповідав про помилку, яку роблять багато городників при вирощуванні картоплі. Також ми ділилися, з якими овочами не можна зберігати картоплю.