Маленький урожай картоплі: помилка, яку роблять багато городників

Читать на русском
Автор
Як првильно поливати картоплю
Як првильно поливати картоплю. Фото Freepik

Розповідаємо, чому ви отримуєте маленький урожай картоплі

Наприкінці літа, коли настав час збирати врожай, багато хто може зіштовхнутися з неприємною ситуацією — картоплю посадили, а великий врожай так і не виріс. А раніше ми розповідали, з якими овочами не можна зберігати картоплю.

Причин поганого врожаю може бути багато. Разом із ProstoWay розповідаємо про найпоширеніші і як уникнути низькій врожайності.

Причини низької врожайності

Недостатньо вологи

Однією з ключових причин, через яку картопля може дати слабкий врожай, є недостатній полив. Картопля потребує великої кількості води, особливо влітку, коли починається формування картоплин на кущах. Відсутність регулярного поливу в період активного росту, особливо в другій половині вегетаційного періоду, значно зменшує врожайність.

Нерегулярний полив

Упродовж липня та серпня, навіть якщо йдуть дощі, при високих температурах необхідно продовжувати поливати картоплю. Оптимально забезпечити 1-2 поливи на місяць, при цьому на кожен кущ повинно припадати не менше 3-4 літрів води.

Відмирання столонів

Якщо до липня поливи були недостатніми, а картопля зростала в умовах посухи, це може призвести до відмирання столонів — підземних пагонів, на яких утворюються бульби. Відмирання столонів наприкінці липня — початку серпня призводить до зменшення кількості картоплин, що формуються.

Раніше "Телеграф" розповідав, що можна посадити на городі восени. Деякі овочі добре переносять прохолодну погоду.