Чорнітиме і проростатиме: з якими овочами не можна зберігати картоплю

Читать на русском
Автор
Як правильно зберігати вдома картоплю Новина оновлена 15 серпня 2024, 14:27
Як правильно зберігати вдома картоплю. Фото Freepik

Класти картоплю в холодильник експерти не радять

Виростити велику і якісну картоплю — це лише половина справи. Щоб овоч довго залишався свіжим та смачним, важливо правильно його зберігати, тримаючи якомога далі від деяких "сусідів" по грядці.

У матеріалі Express городникам розповіли, як краще зберігати картоплю, щоб вона не проростала і не чорніла. Слід запам’ятати ці важливі зауваження.

З якими овочами не можна зберігати картоплю

Для того, щоб картопля залишалася свіжою і придатною до вживання якомога довше, важливо дотримуватися декількох ключових правил при її зберіганні. Насамперед зберігати її після збирання врожаю, радять із землею, оскільки вона діє як природний захист. Мити картоплю слід безпосередньо перед приготуванням, щоб видалити бруд і бактерії, які можуть призвести до псування продукту.

Найкращим місцем для зберігання картоплі є темне, прохолодне приміщення. Ідеальна температура зберігання картопля становить 2-3°C. За більш високих температур картопля швидше проростає і втрачає вологу, що призводить до зморщування та зниження якості.

Щоб картопля зберігалася свіжою довше, тримайте її якомога далі від інших овочів, наприклад, цибулі. Обидва продукти виділяють гази й вологу, це прискорює процес псування. Цибуля виділяє етилен — газ, який сприяє швидкому дозріванню та проростанню картоплі. Це може призвести до того, що картопля почне швидко псуватися і набуде неприємного смаку.

Також не варто зберігати картоплю з морквою, тому що ці овочі мають різний рівень вологості та потребують різних умов зберігання. Морква потребує вищої вологості, щоб залишатися свіжою і хрумкою, в той час, як картоплю потрібно зберігати в умовах з помірною вологістю, щоб уникнути проростання і гниття.

Раніше "Телеграф" розповідав, чим підгодувати огірки влітку. Ми назвали добриво, яке врятує ваш урожай.