Ви не захочете Олів’є взимку: свіжий "літній" рецепт, який гості зметуть першим, ще й з собою попросять

Читать на русском
Автор
1818
Свіжий літній Олів'є Новина оновлена 23 серпня 2024, 15:47
Свіжий літній Олів'є. Фото shuba.life

Легка альтернатива класичному рецепту

Ми ділились цікавим рецептом "домашньої чорної ікри", яка готується дуже просто, і виходить дуже смачною і дешевою. Тепер розповідаємо, як приготувати літню варіацію традиційно "зимового" і важкого салату Олів’є.

"Телеграф" пропонує вам легкий і свіжий варіант цієї класичної страви. Замінивши частину інгредієнтів на сезонні овочі та легкий соус, ви отримаєте надзвичайно смачний і ситний салат. Пропорції добирайте до смаку, єдине, чого слід дотримуватись — щоб м’яса було як картоплі та моркви разом узятих, тоді смак не загубиться і розкриється.

Інгредієнти:

  • Куряча грудка
  • Свіжі огірки
  • Картопля
  • Морква
  • Яйця
  • Кукурудза або горошок
  • Зелень (кріп, петрушка)
  • Сметана або натуральний йогурт
  • Сіль, перець до смаку

Спосіб приготування:

  1. Відваріть картоплю, моркву та яйця. Остудіть і очистіть. Наріжте всі інгредієнти невеликими кубиками.
  2. Змішайте всі компоненти в салатниці. Додайте накришену зелень, сіль, перець і заправте сметаною або йогуртом. Для більш пікантного смаку можна додати трохи лимонного соку або зернистої гірчиці.

Салат можна їсти одразу після того, як ви все змішаєте. Також ми ділились рецептом чудового маринаду, який робить соковитим навіть дешеве м’ясо.