Як отримати великий урожай: продукти з кухні, якими можна підживити рослини

Читать на русском
Автор
Удобрювати рослини варто натуральними засобами Новина оновлена 16 серпня 2024, 18:02
Удобрювати рослини варто натуральними засобами. Фото Freepik

Забудьте про дорогу "хімію"

Серпень — час активного збору врожаю, і зараз українські дачники на повну силу працюють на своїх ділянках. Однак у розпал городнього сезону важливо не забувати про обробку рослин від шкідників та підживлення.

Для удобрення ґрунту та стимуляції росту овочів, фруктів або ягід ви можете використовувати натуральні та доступні інгредієнти, які легко знайти на вашій кухні. Про це пише santeplusmag.

Яєчна шкаралупа

Завдяки багатству мінералів та амінокислот яєчна шкаралупа служить чудовим органічним добривом для рослин. Для цього її можна подрібнити на порошок за допомогою ступки та розсипати біля коріння рослин. Також можна приготувати настій із яєчної шкаралупи та використовувати його для поливу.

Кавова гуща

Кавова гуща є натуральним добривом, насиченим фосфором, магнієм, азотом і калієм. Злегка кислий pH робить її ідеальною для кислолюбних рослин, наприклад, помідорів та гортензій. Використовуйте кавову гущу, розсипаючи її біля коріння рослин або додаючи в ґрунт. Вона може бути відмінним активатором для компосту.

Бананова шкірка

Це органічний відхід, який збагачує ґрунт азотом, магнієм, фосфором, калієм та залізом. При додаванні до компосту шкірка виділяє важливі поживні речовини, що сприяють зростанню рослин, їх кращому вкоріненню та підвищенню стійкості до захворювань.

Раніше ми писали, яка натуральна настойка захищає помідори від фітофторозу. У цьому вам допоможе простий рецепт корисного розчину.