Чим захистити помідори від борошнистої роси і вберегти врожай: рецепт натурального розчину

Читать на русском
Автор
532
Фітофтороз часто атакує саме томати
Фітофтороз часто атакує саме томати. Фото Pinterest

Зволікати з лікуванням захворювання рослин просто не можна

Фітофтороз, також відомий як несправжня борошниста роса, є одним з найбільш поширених і небезпечних захворювань, що часто вражають урожай помідорів. Ця хвороба швидко поширюється городом, тому їй потрібно запобігати та швидко лікувати.

Для захисту томатів від грибка-шкідника найефективніший засіб — це їхня обробка, пише santeplusmag. Якщо ви віддаєте перевагу натуральним засобам, у цьому вам допоможуть прості рецепти, особливо — кропив’яний гній, який можна приготувати самостійно.

Це ефективний засіб проти фітофторозу на помідорах. Для його приготування знадобиться 1 кг свіжої кропиви (без квіток), 10 л води (без хлору) та велика дерев’яна або пластикова ємність.

Як приготувати кропив’яний гній

  1. Замочіть кропиву у воді, накрийте її та залиште в тінистому місці. Поява бульбашок на поверхні вказує на початок процесу бродіння.
  2. Перемішуйте суміш через день, щоб випускати газ, що накопичився. Згодом розчин почне видавати неприємний запах – так і потрібно.
  3. Ферментація може тривати до 10 днів і довше за низької температури. Якщо бульбашки перестануть з’являтися, це означає, що процес бродіння завершений.
  4. Наповніть обприскувач та розпорошіть отриманий розчин на помідори.

Раніше ми писали, чому тріскаються помідори на грядці. Ця проблема може відбуватися зі стиглими та зеленими плодами.