Навіщо "солити" свій город: корисний лайфхак для кожного дачника

Читать на русском
Автор
Сіль Епсома корисна для землі Новина оновлена 04 серпня 2024, 20:58
Сіль Епсома корисна для землі. Фото Freepik

Англійська сіль неймовірно корисна для ґрунту та покращує смак урожаю

Англійська сіль, або сіль Епсома, є натуральним білим порошком, що складається з кристалів. Цей простий засіб можна використовувати дачникам — як у садівництві, так і в городництві для покращення врожаю томатів, інших овочів і не тільки.

Сіль Епсома, що має високий вміст магнію, приносить значну користь рослинам, пише santeplusmag. Розповідаємо, як англійська сіль може допомогти вам у догляді за рослинами та підтримці їхнього здоров’я.

Навіщо посипати город англійською сіллю

  • Для покращення смаку фруктів та овочів

Англійська сіль сприяє солодкості фруктів, збільшуючи рівень хлорофілу в клітинах плодових дерев. Просто розчиніть столову ложку солі в 4 літрах води та регулярно, раз на місяць, поливайте цим розчином коріння фруктових дерев, а також виноградних та горіхових дерев протягом вегетаційного періоду.

  • Для боротьби проти паразитів

Це натуральний спосіб боротьби зі шкідниками, які нападають на рослини. Для того, щоб відігнати від ділянки слимаків та равликів, просто посипте трохи солі навколо коріння рослин. Для знищення комах-шкідників розведіть сіль Епсома у воді та обприскуйте цим розчином листя уражених рослин.