Час копати? Як зрозуміти, що часник дозрів і його час збирати з грядки

Читать на русском
Автор
799
Збирати часник потрібно, коли він повністю дозріє
Збирати часник потрібно, коли він повністю дозріє. Фото Freepik

Цей пряний овоч буде добре зберігатися взимку

І ярий, і озимий часник слід викопувати з середини липня до початку серпня. Ми писали, як часник правильно удобрювати. Але як дізнатися, що часник вже дозрів і як правильно його збирати, щоб пряний овоч чудово зберігався в зимовий період без неприємних моментів?

Для успішного використання та зберігання цього часнику необхідно зібрати врожай вчасно. Про ознаки дозрілого плоду розповіли у виданні simya.

Коли копати часник на городі

  1. Дозрілий часник можна визначити по сухому нижньому листю і кореневій шийці. Верхнє листя жовтіє, втрачає пружність і обвисає, а саме стебло стає м’яким. Головки стрілок часнику можуть лопатися, вивільняючи насіння, яке падає на грядку.
  2. Викопайте цибулину часнику та уважно її огляньте. У зрілого часнику головка повністю сформована, зубки щільні та обернуті в індивідуальні оболонки. Верхня луска повинна бути твердою, щільною та підсохлою. Якщо зубки м’які та вологі, значить часник ще не дозрів.
  3. Лусочки на зрілому часнику повинні мати фіолетовий або бузковий відтінок, а коріння — сірий колір. Якщо забарвлення лише біле, зі збиранням врожаю слід почекати.

Що робити з часником після збирання

  • Не збирайте часник відразу після дощу, дозвольте цибулинам добре просохнути.
  • Не виривайте часник руками, а краще використовуйте спеціальні виделки. Так ви точно не пошкодите рослину.
  • Після збору залиште врожай на 5-6 годин на грядці, що провітрюється, та уникайте прямих сонячних променів.

Раніше ми писали, як змусити плодоносити кабачки. Розкрито секрет правильного догляду за овочами, які даватимуть урожай до осені.