Час копати? Як зрозуміти, що часник дозрів і його час збирати з грядки
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 1060
Цей пряний овоч буде добре зберігатися взимку
І ярий, і озимий часник слід викопувати з середини липня до початку серпня. Ми писали, як часник правильно удобрювати. Але як дізнатися, що часник вже дозрів і як правильно його збирати, щоб пряний овоч чудово зберігався в зимовий період без неприємних моментів?
Для успішного використання та зберігання цього часнику необхідно зібрати врожай вчасно. Про ознаки дозрілого плоду розповіли у виданні simya.
Коли копати часник на городі
- Дозрілий часник можна визначити по сухому нижньому листю і кореневій шийці. Верхнє листя жовтіє, втрачає пружність і обвисає, а саме стебло стає м’яким. Головки стрілок часнику можуть лопатися, вивільняючи насіння, яке падає на грядку.
- Викопайте цибулину часнику та уважно її огляньте. У зрілого часнику головка повністю сформована, зубки щільні та обернуті в індивідуальні оболонки. Верхня луска повинна бути твердою, щільною та підсохлою. Якщо зубки м’які та вологі, значить часник ще не дозрів.
- Лусочки на зрілому часнику повинні мати фіолетовий або бузковий відтінок, а коріння — сірий колір. Якщо забарвлення лише біле, зі збиранням врожаю слід почекати.
Що робити з часником після збирання
- Не збирайте часник відразу після дощу, дозвольте цибулинам добре просохнути.
- Не виривайте часник руками, а краще використовуйте спеціальні виделки. Так ви точно не пошкодите рослину.
- Після збору залиште врожай на 5-6 годин на грядці, що провітрюється, та уникайте прямих сонячних променів.
Раніше ми писали, як змусити плодоносити кабачки. Розкрито секрет правильного догляду за овочами, які даватимуть урожай до осені.