Від ліні можна позбутися за один день: п’ять простих лайфхаків, які б ви хотіли знати раніше

Читать на русском
Автор
639
Як побороти лінощі і здобути дисципліну
Як побороти лінощі і здобути дисципліну. Фото freepik.com

Лайфхаки, які дійсно працюють

Ми розповідали, які є очевидні тривожні дзвіночки у стосунках. Тепер поговоримо про те, як побороти лінощі у щоденному житті. Саме лінь заважає нам досягати цілей, розвиватися та просто насолоджуватися кожним днем.

Але не все так безнадійно! Існує багато ефективних способів побороти лінь і почати жити активніше. Блогер під ніком creatorarmen, який розповідає про дисципліну та продуктивність, розповів декілька з них.

Візуалізуйте свої цілі

Замість того, щоб просто записувати свої цілі в телефоні, візьміть аркуш паперу формату А3 або фліпчарт і напишіть на ньому 5-10 найважливіших цілей. Повісьте цей аркуш на видному місці — біля ліжка, робочого столу або в будь-якому іншому місці, де ви будете бачити його щодня. Це буде регулярне нагадування вашому мозку.

Створіть групу підтримки

Зберіть 2-6 друзів або знайомих, які також прагнуть побороти лінь, і організуйте регулярні зустрічі (1 раз на тиждень). На цих зустрічах кожен з вас по черзі ділиться своїми цілями, розповідає про свої досягнення та труднощі, отримує поради та підтримку від інших учасників. Така колективна відповідальність та підтримка роблять боротьбу з лінню значно легшою.

Чітко визначте "заради чого"

Якщо ваша мета — заробити гроші, але ви не чітко розумієте, навіщо вам вони потрібні, ви з більшою ймовірністю будете відкладати дії. Знайдіть трохи часу, щоб чітко сформулювати, що саме ви хочете отримати завдяки своїм цілям. Щоб мета була не "гроші", а те, чого ви насправді прагнете — подорож, велика покупка, фінансова незалежність.

Використовуйте метод "5 секунд"

Цей метод особливо ефективний для нових ідей та завдань. Як тільки у вас виникає ідея, негайно починайте діяти. Зробіть перший крок, яким би маленьким він не був. До того ж, неважливо, якщо цей крок не буде ідеальним — головне розпочати процес.

Плануйте відпочинок

Це повинен бути саме відпочинок, а не бездумна прокрастинація та залипання у телефон. Свідомо плануйте перерви протягом робочого дня та дотримуйтесь їх. Це допоможе вам розділити роботу та відпочинок, дати мозку можливість перезавантажитися та з більшою продуктивністю повернутися до справ.

Не здавайтеся, якщо у вас не виходить з першого разу. Продовжуйте використовувати ці лайфхаки, і ви обов'язково доб'єтеся успіху. Також ми розповідали, які 10 речей мама ніколи не розповідала вам.