Не садіть часник після цих рослин, бо урожаю не буде

Читать на русском
Автор
1025
Посадка часнику на зиму Новина оновлена 08 вересня 2024, 12:02
Посадка часнику на зиму. Фото Canva

Зверніть увагу, після яких рослин не варто садити часник

Восени городники не лише збирають урожай зі своїх грядок, але й починають садити деякі культури. Наприклад, у цю пору в землю вносять озимий часник. Водночас важливо знати певні правила, щоб отримати великий урожай. При цьому земля має бути збагачена поживними речовинами.

Важливо обрати правильне місце для посадки часнику. Досвідчені городники ютуб-каналу "Дім та присадибна ділянка" поділилися, що це повинна бути сонячна ділянка з некислою землею.

Незадовго до посадки варто внести кілька кілограмів перегною з калійною сіллю та суперфосфатом. Ділянка має бути чистою та рівною, без бур'янів. Також є певні рослини, після яких посадка озимого часнику є небажаною.

  • Так, часник не можна висаджувати на одному місці протягом 2 років. Адже культура забирає багато поживних речовин із землі і їй потрібне відновлення.
  • Не садіть часник після коренеплодів, як-от, редиски, моркви чи буряка. Тому що їм також треба велику кількість корисних елементів, щоб вирости великими та соковитими.
  • Поганими попередниками часнику є петрушка, кріп, базилік, розмарин. Річ у тім, що вони залишають в землі сліди олій та хімічних елементів і це може погубити урожай часнику.
  • Також не варто саджати часник після помідор, баклажанів, перцю, бо це пасльонові культури. Це означає, що після них у землі можуть залишатися збудники різних хвороб.

Раніше "Телеграф" розповідав, чим підживити ґрунт одразу після збору урожаю. Тоді можна не хвилюватися про напади шкідників чи появу хвороб.