Це Одеса, крихітко: як приготувати популярну ікру з баклажанів

Читати російською
Автор

Із задоволенням поласуєте взимку

Окрім кабачків, досить популярними влітку також є й баклажани. Їх можна запекти човниками, приготувати запіканку або ж салат.

Сьогодні ми хочемо поділитися рецептом ще однієї смачної страви з цього овочу. Йдеться про ікру з баклажанів по-одеськи, рецептом якої поділилися на Instagram-сторінці "yuliia.senych".

Як приготувати ікру з баклажанів по-одеськи

Інгредієнти:

  • баклажани – 2 шт.;
  • болгарський перець – 1-2 шт.;
  • гострий перець – на кінчику ножа;
  • цибуля – 1-2 шт.;
  • помідори крупні і мʼясисті – 2-3 шт.;
  • запашна олія – 3 ст. л.;
  • сіль/перець;
  • часник – 2-3 зуб.;
  • чорний хліб;

Спосіб приготування:

  1. Баклажани та болгарський перець проколоти шпажкою, щоб вони не луснули в процесі приготування.
  2. Запекти овочі за температури 220 градусів 45-55 хвилин.
  3. Цибулю подрібнити та полити олією, посолити за смаком.
  4. Помідори дрібно натерти, шкірку від них викинути.
  5. Часник пропустити через прес.
  6. Баклажани та перець подрібнити ножем, додати до цибулі.
  7. В кінці приготування додати чорний перець і гострий за бажанням.

Раніше ми писали, як приготувати баклажани з перцем у кисло-солодкому соусі. Такої закуски завжди буде мало.