Чудовий варіант сезонної закуски: як приготувати салат з баклажанами

Читать на русском
Автор
Варіант ситної та смачної вечері
Варіант ситної та смачної вечері. Фото freepik.com

Такий салат сподобається близьким

Влітку, як правило, хочеться легкої, але поживної їжі. Здавалося б, що раціон міг би складатися лише з овочів та фруктів! Натомість виручають прості страви, такі як кабачкові оладки або овочеві салати.

Сьогодні ми хочемо поділитися рецептом ще однієї сезонної страви — салату зі смажених баклажанів. Готується він просто, але вражає смаком, інформують на Instagram-сторінці "ivanka family".

Як приготувати салат з баклажанами

Інгредієнти:

  • баклажан великий – 1 шт.;
  • помідори – 1 великий;
  • олія для фритюру – 0,5 л;
  • зелень;
  • крем-сир;
  • сіль;
  • кукурудзяний крохмаль – 1 ст. л.;
  • соус солодкий чилі;

Спосіб приготування:

  1. Баклажани очистити від шкірки та нарізати на великі кубики.
  2. Додати до них сіль та кукурудзяний крохмаль.
  3. Ретельно перемішати.
  4. Висипати баклажани на розігріту з олією сковороду та обсмажити до золотистої скоринки.
  5. Дістати баклажани та викласти на паперовий рушник.
  6. Перекласти їх у глибоку ємність.
  7. Додати солодкий соус чилі і перемішати.
  8. Помідори нарізати на великі кубики.
  9. Зібрати салат, виклавши все в такій послідовності: баклажани, помідори, улюблена зелень, знову баклажани, крем-сир, знову притрусити зеленню.

Раніше ми писали, як приготувати баклажани з перцем у кисло-солодкому соусі. Такої закуски завжди буде мало.