Відмінно наситить навіть без м’яса: готуємо чудову пасту з баклажанами
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Приготуйте, поки є баклажани
У сезон баклажан хочеться здивувати близьких незвичайною та пікантною вечерею. Пропонуємо з нею приготувати незвичайну пасту.
Її головні козирі – простота та універсальність. Цю швидку страву зможе наситити навіть без грама м’яса. — вам довго не захочеться їсти після цієї пасти. Приготуйте таку вечерю і вам не захочеться нічого іншого. Рецептом ділиться Shuba.
Як приготувати пасту з баклажанами
Інгредієнти на 4 порції:
- баклажан — 1 шт.;
- рослинна олія — 100 мл;
- томати цілі очищені у власному соку — 200 г;
- базилік, гілочка — 1 шт.;
- сіль — до свого смаку;
- оливкова олія — 20 мл
- часник, зубчики – 1 шт.;
- паста — 250 г;
- пармезан тертий – 20 г.
Спосіб приготування:
- Баклажани миємо та нарізаємо кубиками. Обсмажуємо їх на розігрітій сковороді з олією до м’якості. Додаємо почищений, роздавлений зубчик часнику, томатну суміш, перемішайте і гасимо 5-10 хвилин.
- Томати у власному соку відправляємо разом із 2 листочками базиліка і сіллю відправляємо в чашу блендера та перебиваємо в однорідну масу.
- Пасту відварюємо в киплячій підсоленій воді згідно з інструкцією на упаковці. Відкидаємо на друшляк і даємо воді стекти. Відправляємо її до баклажанів, перемішуємо і гасимо кілька хвилин.
- При подачі посипаємо пасту тертим пармезаном і прикрашаємо листи базиліка.
Залишилися баклажани? Приготуйте їх пікантну закуску — близьким дуже сподобається.