Відмінно наситить навіть без м’яса: готуємо чудову пасту з баклажанами

Читать на русском
Автор
Дивовижна паста з баклажанами
Дивовижна паста з баклажанами. Фото shuba.life

Приготуйте, поки є баклажани

У сезон баклажан хочеться здивувати близьких незвичайною та пікантною вечерею. Пропонуємо з нею приготувати незвичайну пасту.

Її головні козирі – простота та універсальність. Цю швидку страву зможе наситити навіть без грама м’яса. — вам довго не захочеться їсти після цієї пасти. Приготуйте таку вечерю і вам не захочеться нічого іншого. Рецептом ділиться Shuba.

Як приготувати пасту з баклажанами

Інгредієнти на 4 порції:

  • баклажан — 1 шт.;
  • рослинна олія — 100 мл;
  • томати цілі очищені у власному соку — 200 г;
  • базилік, гілочка — 1 шт.;
  • сіль — до свого смаку;
  • оливкова олія — 20 мл
  • часник, зубчики – 1 шт.;
  • паста — 250 г;
  • пармезан тертий – 20 г.

Спосіб приготування:

  1. Баклажани миємо та нарізаємо кубиками. Обсмажуємо їх на розігрітій сковороді з олією до м’якості. Додаємо почищений, роздавлений зубчик часнику, томатну суміш, перемішайте і гасимо 5-10 хвилин.
  2. Томати у власному соку відправляємо разом із 2 листочками базиліка і сіллю відправляємо в чашу блендера та перебиваємо в однорідну масу.
  3. Пасту відварюємо в киплячій підсоленій воді згідно з інструкцією на упаковці. Відкидаємо на друшляк і даємо воді стекти. Відправляємо її до баклажанів, перемішуємо і гасимо кілька хвилин.
  4. При подачі посипаємо пасту тертим пармезаном і прикрашаємо листи базиліка.

Залишилися баклажани? Приготуйте їх пікантну закуску — близьким дуже сподобається.