Скільки не робіть — виявиться мало: як приготувати баклажани з перцем у кисло-солодкому соусі

Читать на русском
Автор
Соковиті баклажани з неповторним яскравим смаком
Соковиті баклажани з неповторним яскравим смаком. Фото youtube.com

Такий рецепт точно сподобається любителям цих овочів

Літо — це сезон овочів і фруктів, і, здається, що можна було б харчуватися лише ними. Господині готують свіжі салати, печуть пироги або ж тушкують овочі на сковорідці.

Рецептом однієї із таких страв ми сьогодні й хочемо поділитися. А опублікували його на Instagram-сторінці "iriska_dimitrova".

Як приготувати баклажани з перцем у кисло-солодкому соусі

Інгредієнти:

  • баклажани — 2 шт.;
  • крохмаль — 3 ст. л.;
  • перець — 2 шт.;
  • цибуля — 1 шт.;
  • перець чилі — 0,5-1 шт.;
  • часник — 2-3 шт.;

Соус:

  • соєвий соус — 5 ст. л.;
  • яблучний оцет — 3 ст. л.;
  • цукор — 1 ст. л.;
  • часник — 2-3 зуб.;

Згущувач:

  • крохмаль — 1 ст. л.;
  • вода — 50-100 мл;

Спосіб приготування:

  1. Баклажани почистити та нарізати досить великими шматками.
  2. Обваляти овочі у крохмалі.
  3. Обсмажити у глибокій сковороді у великій кількості олії до золотистої скоринки та відкинути на сито.
  4. Перець та цибулю нарізати великими шматками.
  5. Чилі та часник дрібно нарізати.
  6. На великому вогні обсмажити разом перець, цибулю, часник та перець чилі до золотистого кольору близько 3-5 хвилин.
  7. Після цього додати баклажани та перемішати.
  8. Для приготування соусу потрібно змішати соєвий соус, оцет, цукор та часник.
  9. Залити у сковороду та перемішати.
  10. Щоб соус загустів потрібно поступово влити в нього крохмаль, розбавлений водою, перемішати та протушкувати декілька хвилин до загустіння.
  11. Перед подачею присипати страву зеленню.

Раніше ми публікували рецепт універсальної страви для літньої спеки. Вона вгамує і спрагу, і голод.