Це Одеса, крихітко: як приготувати популярну ікру з баклажанів
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 763
Із задоволенням поласуєте взимку
Окрім кабачків, досить популярними влітку також є й баклажани. Їх можна запекти човниками, приготувати запіканку або ж салат.
Сьогодні ми хочемо поділитися рецептом ще однієї смачної страви з цього овочу. Йдеться про ікру з баклажанів по-одеськи, рецептом якої поділилися на Instagram-сторінці "yuliia.senych".
Як приготувати ікру з баклажанів по-одеськи
Інгредієнти:
- баклажани – 2 шт.;
- болгарський перець – 1-2 шт.;
- гострий перець – на кінчику ножа;
- цибуля – 1-2 шт.;
- помідори крупні і мʼясисті – 2-3 шт.;
- запашна олія – 3 ст. л.;
- сіль/перець;
- часник – 2-3 зуб.;
- чорний хліб;
Спосіб приготування:
- Баклажани та болгарський перець проколоти шпажкою, щоб вони не луснули в процесі приготування.
- Запекти овочі за температури 220 градусів 45-55 хвилин.
- Цибулю подрібнити та полити олією, посолити за смаком.
- Помідори дрібно натерти, шкірку від них викинути.
- Часник пропустити через прес.
- Баклажани та перець подрібнити ножем, додати до цибулі.
- В кінці приготування додати чорний перець і гострий за бажанням.
Раніше ми писали, як приготувати баклажани з перцем у кисло-солодкому соусі. Такої закуски завжди буде мало.