Забудьте про прикраси: що не можна одягати у спеку

Читать на русском
Автор
618
Деякі елементи одягу можуть сильно нагріватися
Деякі елементи одягу можуть сильно нагріватися. Фото Pexels

Дізнайтеся, в якому одязі легше пережити спеку

Під час аномальної спеки в хід йдуть найрізноманітніші способи охолодження. Але важливо не тільки створити прохолоду вдома за допомогою кондиціонера або альтернативних засобів, а й зробити максимально комфортним перебування на вулиці.

Ні для кого не секрет, що в піки сонячної активності бажано носити головні убори. Не менш важливо правильно підібрати одяг. Адже деякі елементи можуть сильно нагріватися та приносити дискомфорт, стверджує Kobieta.onet.

Який одяг носити у спеку

Правильно підібраний гардероб допоможе легше пережити спеку. Влітку краще відмовитися від одягу, що обтягує. Вибирайте вільні повітряні фасони та тканини світлих тонів.

Хороший вибір – футболки та шорти з короткими рукавами, а ще краще – сорочка з довгими рукавами та довгі вільні штани. Вони захистять ваше тіло від шкідливих ультрафіолетових променів. Бавовняні та лляні тканини найкраще підходять у спекотні дні.

Інший варіант – одяг з вентиляційними отворами для покращення циркуляції повітря навколо тіла. Сорочки, шорти та штани з такою функцією зазвичай призначені для походів та активного відпочинку.

Будьте обережні з синтетичними тканинами, що підвищують температуру тіла (за винятком функціонального одягу, спеціально розробленого для зниження температури тіла).

У спекотні дні відмовтеся від металевих аксесуарів та прикрас. Через високу температуру вони можуть сильно нагрітися.

Виходячи на вулицю, не забудьте одягнути головний убір. Солом’яний капелюх із великими полями ефективно захистить від сонця та забезпечить тінь. Але за дуже високих температур капелюх може зберігати зайве тепло. Краще надягти бандану, яка не тільки вбере зайвий піт з чола, а й дозволить йому випаровуватися та охолоджувати голову.

Щодо взуття, то в спеку варто обирати сандалі або спортивне взуття. Головні критерії — воно має бути вільним, з матеріалів, що дихають.

Раніше "Телеграф" розповідав, які зачіски ідеально підходять для літа. Навіть дуже довге волосся можна заплести так, щоб не було спекотно.