Як впоратися зі спекою вдома без кондиціонера: ефективні лайфхаки

Читать на русском
Автор
1263
Ці методи перевірено часом
Ці методи перевірено часом. Фото Pexels/колаж "Телеграф"

Декілька доступних способів охолодитися влітку

Спекотного літа, коли щодня встановлюються температурні рекорди, багато людей шукають способи охолодитися. Найефективніший метод — правильно використовувати кондиціонер. Але за умов постійних відключень електроенергії й він не рятує. У такому випадку допоможуть способи, які не передбачають використання електроприладів.

У спеку обов’язково завішувати вікна і тримати їх по можливості закритими в пікову активність сонця. У будинку без кондиціонера рекомендується максимально відключити електроприлади. Побутова техніка виділяє багато тепла. По можливості відмовтеся від її використання у спеку.

Використовуйте літній варіант грілки. Заморозьте воду у пластиковій пляшці. Її навіть можна носити із собою протягом дня на вулиці. Пляшка із замороженою водою буде виконувати роль компресу, що охолоджує, а після відтавання вода вгамує спрагу. Щоб запобігти впливу конденсату і не намочити предмети в сумці, оберніть пляшку рушником.

В особливо спекотні дні замість ковдри вночі можна використовувати намочене простирадло або рушник. Це єгипетський спосіб пережити спеку. Щоб не намочити матрац, підкладіть під простирадло сухий рушник або одноразові пелюшки.

Частий прохолодний душ – напевно, найефективніший і найпростіший спосіб охолодити тіло. Також можна налити в миску холодну воду і занурити в неї ноги. Обливання зап’ястків холодною водою з-під крана – не менш ефективний спосіб охолодити тіло. Також варто налити чисту воду у пляшку з дозатором та поставити її на деякий час у холодильник. Коли стане жарко, просто розпорошіть воду на обличчя та тіло.

Відомо, що у сильну спеку вентилятор не дає прохолоди. Але ситуацію можна виправити. "Телеграф" розповів, як змусити вентилятор ефективно охолоджувати кімнату.