Заспокоїтеся вмить: практичні поради перестати нервувати

Читать на русском
Автор
Важливо взяти себе в руки
Важливо взяти себе в руки. Фото pixabay.com

Ці методи допоможуть вам заспокоїтися

У наш неспокійний час тривожність стала постійним супутником українців. Причин нервувати чимало: від обстрілів російських окупантів до важливої зустрічі на роботі.

Людина починає нервувати підсвідомо, при цьому цей стан може супроводжуватися нудотою стисненням в грудях чи іншими неприємними симптомами. Як перестати нервувати йдеться на порталі "clevelandclinic.org".

Як перестати нервувати

Глибоке дихання

Зробіть кілька глибоких вдихів. Повільно вдихайте через ніс, наповнюючи легені повітрям, а потім так само повільно видихайте через ніс. Повторюйте це декілька разів, поки не відчуєте заспокоєння. Зосередження на диханні допомагає відволіктися від тривожних думок. Глибокі вдихи постачають кисень до тіла, що сприяє заспокоєнню всіх систем та зниженню тривожності.

Заспокійлива музика

Одягніть навушники та послухайте заспокійливу або улюблену музику. Приємна мелодія допоможе вам зосередитися на тому, що раніше приносило радість.

Розмова з другом

Під час знервованості найкращими ліками може стати розмова з другом. Довірившись близькій людині, ви не лише висловите свої побоювання, а й отримаєте підтримку.

Рух

Фізичні вправи також можуть бути корисними, оскільки вони вивільняють ендорфіни — хімічні речовини, що зменшують біль і стрес. Навіть коротка прогулянка навколо кварталу, яка відволікає від ситуації, що викликає нервування, може допомогти заспокоїтися.

Аромати

Аромати також можуть цілюще впливати на нервову систему. Це можуть бути класичні запахи, такі як лаванда чи м'ята. Або ж ті, що подобаються саме вам та викликають приємні асоціації — запах шоколадного печива чи улюбленої квітки.

Раніше ми писали, як почати цінувати себе. Це прості кроки, що допоможуть оцінити себе належне.