"І одразу вага піде": нутриціолог Крупкіна розповіла, як працювати з зайвими кілограмами у дітей та підлітків

Читать на русском
Автор
Як допомогти дитині та підлітку схуднути Новина оновлена 13 липня 2024, 16:25
Як допомогти дитині та підлітку схуднути. Фото Freepik

Нутриціолог дала кілька важливих порад

Популярний український нутриціолог Катерина Крупкіна розповіла про те, як боротися з зайвою вагою. Зокрема, вона розкрила, що робити, коли це стосується дітей та підлітків.

За словами Катерини, категорично не можна казати дитині, що вона має зайві кілограми. Тому що через це у неї можуть розвинутися розлади харчової поведінки. Про це вона розповіла в інтервʼю блогерці Раміні Есхакзай.

"Натякнути дитині, що в неї зайва вага — це порушити її сприйняття свого тіла. Вона живе в своєму світі, де їй комфортно. Це може спровокувати в майбутньому розлад", — поділилася Крупкіна.

Натомість є інші методи, як допомогти дитині схуднути без психологічного тиску. Вони полягають у здоровому харчуванні та фізичній активності.

"Передивитися активність, сон дитини, намагатися урізноманітнити раціон. Піклуватись більше про дитину. І поступово ця вага піде. І не треба буде казати, що з дитиною щось не те", — підкреслила жінка.

Катерина Крупкіна дала поради про боротьбу з зайвою вагою

Нутриціолог наголосила, що дуже важливо займатися харчовим вихованням і підлітків, хоча це може бути складніше. Їм також не варто казати про зайву вагу прямо, бо це матиме згубні наслідки в майбутньому.

"Хай проходить якесь навчання по здоров’ю. Але не казати про зайву вагу. Бо потім виростає людина, яка блює, переїдає і не може цього позбутися роками".

Раніше "Телеграф" писав про те, до чого може призвести схуднення будь-якою ціною. Це може завершитися плачевно.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.