"Проблема в голові": відомий нутриціолог пояснила, до чого призводить схуднення "за будь-яку ціну"

Читать на русском
Автор
Неправильним схудненням можна вбити своє здоров'я Новина оновлена 11 липня 2024, 16:50
Неправильним схудненням можна вбити своє здоров'я. Фото Freepik

За словами експерта, дієтична культура ломає людину психічно

Як швидко схуднути й без негативних наслідків для здоров'я? Це питання ставили собі безліч людей — як із зайвою вагою, так і нормальною статурою. За бажанням швидко і безболісно скинути кілограми деякі з нас припускаються помилок, які можуть серйозно нашкодити організму.

Український нутриціолог Катерина Крупкіна в інтерв'ю Раміні Есхакзай чітко пояснила, до чого призводить бажання схуднути за будь-яку ціну. "До вбитого здоров'я. Якщо мета схуднення будь-якою ціною, зазвичай ми зневажаємо всі наслідки. Це будь-які способи, починаючи від ліпосакції, препаратів для схуднення, жорстких дієт… Це завжди буде мати наслідок для нашого організму", — відповіла експерт.

На прикладі ліпосакції Крупкіна пояснила, що шкідливим для людини може бути наркоз. Наслідками цього можуть бути і синці, проблеми з судинами, шкірою. Щодо препаратів для схуднення, то тут, як зазначає нутриціолог, дуже тимчасовий ефект.

"В моменті ти їх ставиш — ти худнеш. Припиняєш ставити — ти набираєш. Тому що це все вирішує проблему ззовні, а проблема — в голові", — підкреслила спеціаліст.

Вона додала, що якщо починати працювати з голови, тобто з психологічної сторони, тільки тоді поступово проблема з зайвою вагою почне вирішуватися. "Дієтична культура стає для мене трішки чужою. Хоча я і нутриціолог, я розумію, що саме дієтична культура — вона ломає людину психічно", — підсумувала Крупкіна.

Раніше "Телеграф" представив добірку фільмів, які надихнуть на схуднення. Список доповнений не тільки "Щоденником Бріджіт Джонс".

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.