Пʼять рослин, які відлякають мух у вашому помешканні

Читать на русском
Автор
Найкращі рослини від мух Новина оновлена 09 липня 2024, 16:30
Найкращі рослини від мух. Фото pixelinform.com

Мух можна позбутися деякими рослинами

У літню пору люди часто залишають вікна відчиненими, щоб надходило свіже повітря. Природно, що з настанням спеки активізуються мухи, і вони починають залітати у наші квартири та будинки. Таких шкідників хочеться якомога швидше позбутися.

Дзижчання муж є настільки неприємним для людського вуха, що є одне бажання — їх знищити. Однак є інший спосіб. Можна просто поставити у квартирі чи будинку деякі кімнатні рослини, які будуть їх відлякувати, пише The Daily.Mail.

Базилік

Базилік часто вирощують на кухні, оскільки ця зелень смачно доповнює страви — салати або пасту з песто. Цей аромат є приємним для людей, але чудово відлякує мух і павуків.

Розмарин

Для людей розмарин пахне приємно, нагадуючи хвойні дерева, як-от, сосна. Але для комах — справжня отрута, від якої хочеться втікати. Для них запах розмарину є надто різким, тому вони його не переносять.

Меліса

Дехто використовує у боротьбі зі шкідниками лимонну м'яту, але хорошим варіантом буде й меліса. До її складу входить особлива речовина — цитронела, яка входить до пестицидів. Тому вона ефективно відлякує комах.

Лаванда

Найчастіше лаванду використовують для зберігання речей, щоб вона запобігала появи молі. А також у вигляді букетиків для краси та приємного аромату в приміщенні. Однак є ще одна перевага: лаванда дозволяє позбутися мух, жуків і бліх.

Чорнобривці

Переважно чорнобривці садять на відкритому просторі, в саду або в клумби. Також їх вирощують у горщиках на балконі. Але ви можете певний час тримати чорнобривці і в квартирі, якщо хочете позбутися ненависних мух. Це точно подіє.

Раніше "Телеграф" писав, як прогнати слимаків від урожаю. Є один засіб, який ми зазвичай викидаємо.