Як відлякати слимаків від урожаю: допоможе цей простий лайфхак

Читать на русском
Автор
Цей лайфхак допоможе прогнати слимаків та равликів у саду Новина оновлена 04 липня 2024, 16:08
Цей лайфхак допоможе прогнати слимаків та равликів у саду. Фото pexels.com

Цей метод не вимагає купівлі дорогих засобів

У саду часто можна зустріти шкідників, таких як слимаки та равлики, які можуть серйозно нашкодити врожаю. Захист рослин від цих набридливих гостей – завдання не з легких, але знаменитий садівник Девід Домоні поділився своїм цікавим та простим способом, який може допомогти впоратися із цією проблемою.

Про це повідомляється у матеріалі The Sun. Виявляється, у боротьбі зі шкідником може допомогти інгредієнт, які викидають у відро для сміття багато господинь.

Як позбутися слимаків у саду

Відомий садівник Девід Домоні розповів, що для захисту саду від слимаків та равликів можна використовувати звичайну яєчну шкаралупу. Цей метод не вимагає придбання дорогих хімічних засобів.

Просто візьміть яєчну шкаралупу і помістіть її в мікрохвильову піч на 5 хвилин, щоб підсушити її тонку мембрану. Після цього, ретельно подрібніть шкаралупу, адже її гострі шматочки служитимуть бар’єром для слимаків та равликів. Посипте нею ґрунт навколо рослин, щоб повзучі шкідники не змогли пересуватися гострими поверхнями й знищувати ваші рослини.

Експерт зазначив, що яєчна шкаралупа безпечна для довкілля. Щобільше, такий метод не вимагає спеціальних навичок і легко застосовується в домашніх умовах.

"Телеграф" писав раніше, як позбутися колорадського жука на городі. Ці комахи становлять серйозну загрозу для багатьох рослин, оскільки його личинки й дорослі особини можуть повністю знищити листя.