Забудете про мошок в домі: як їх позбутися

Читать на русском
Автор
Незваних гостей більше не буде
Незваних гостей більше не буде. Фото pixabay.com

Деякі поради допоможуть позбутися мошок

Більшість людей з нетерпінням чекають літа, аби насолоджуватися теплими днями, наїдатися свіжими овочами та фруктами, відпочивати та купатися в морі. Однак є в цій порі і свої недоліки — мошки та надокучливі комарі, з якими можна боротися за допомогою запахів.

Мошок в домі також можна позбутися, знаючи певні способи та лайфхаки. Які саме — розповідають на порталі "Pixel".

Як позбутися мошок у будинку

Так, перш за все варто знайти джерело появи мошок. Швидше за все, вони розмножуються у кімнатних рослинах через надмірний полив та застій води у горщиках. Саме вологий ґрунт є ідеальним середовищем для розмноження комах і першим кроком до того, аби їх позбутися, стане скорочення поливу. Річ у тому, що пересушування верхнього шару ґрунту допомагає порушити цикл розмноження мошок, тому що личинки не виживають у сухому середовищі.

Також важливо перевірити дренажні отвори та, якщо потрібно, покращити дренаж, щоб уникнути застою води.

Використання біологічних методів контролю також приносить хороші результати. Наприклад, на ринку доступні спеціальні бактерії, які безпечні для рослин, але ефективно знищують личинки мошок. Вони проникають у ґрунт і знищують комах на стадії личинки. Такі засоби доступні в садових центрах і можуть бути застосовані відповідно до інструкцій на упаковці.

Раніше "Телеграф" розповідав, що робити, щоб у машині завжди приємно пахло. Ароматизатор можна зробити своїми руками.