Позбудетеся набридливих гостей: ці аромати відлякують комарів та мух

Читать на русском
Автор
Забудете як виглядають комарі
Забудете як виглядають комарі. Фото pixabay.com

У квартирі не буде небажаних гостей

Аби комарі та мухи не надокучали зовсім не обов'язково потрібно буде купувати хімічні аерозолі. Адже приємний запах трав у будинку не лише здатен наповнити його затишком та свіжістю, але й відлякати небажаних гостей.

Достатньо використати аромалампу з певними маслами або ж поставити сухоцвіти вдома — і ніхто не дзижчатиме над вухом. Про які саме запахи йдеться — розповідають на порталі "Pixel".

Які аромати допоможуть прогнати комах з дому

Лаванда

Аромат лаванди має багато корисних властивостей, серед яких чудова здатність відлякувати комах. Крім того, лаванда є найефективнішим засобом боротьби з міллю. Користь можуть мати як самі квіти, так і ефірна олія лаванди. Іноді відчутну користь можна отримати від використання свічок з цим ароматом.

М’ята

М’ята є одним з найкращих засобів для боротьби з мошками і також ефективно працює проти мурах. Найбільш ефективно сушену м’яту можна використовувати у вигляді саше, які розміщують по квартирі.

Розмарин

Розмарин можна використовувати як у сушеному, так і у свіжому вигляді, а також його можна вирощувати самостійно. Розмарин має неперевершену ефективність у боротьбі з мухами. Також ця рослина добре допомагає в боротьбі з клопами.

Раніше ми писали, як позбутися мурах на ділянці. Відлякати комах допоможуть деякі рослини.