Вийде в сто разів смачніше навіть червоної риби: незвичайний рецепт приготування хеку

Читать на русском
Автор
635
Пікантний хек під кисло-солодким соусом
Пікантний хек під кисло-солодким соусом. Фото glavred.info

Рецепт для тих, хто хоче спробувати щось новеньке

Хочеться побалувати себе та близьких незвичайною рибною стравою ? Тоді пропонуємо приготувати хек під кисло-солодким соусом.

Цим легким, але смачним рецептом ділиться "Главред". Страва вийде настільки смачною, що ви забудете навіть про червону рибу. Ніхто не зможе встояти, щоб не взяти ще шматочок. Тому рекомендуємо готувати вам одразу подвійну порцію.

Як приготувати хек під кисло-солодким соусом

Інгредієнти:

  • риба – 1 кг (хек чи минтай);
  • борошно для панірування;
  • цибуля – 1 шт.;
  • болгарський перець – 1 шт.

Для маринаду:

  • вода – 200 мл;
  • цукор – 200 г;
  • олія рослинна – 100 мл;
  • томатний соус – 400 г;
  • оцет – 100 мл;
  • сіль, перець, спеції на смак.

Спосіб приготування:

  1. Болгарський перець та очищену цибулю нарізаємо тонкими скибочками.
  2. Рибу чистимо, ретельно миємо та сушимо за допомогою паперових рушників. Нарізаємо її невеликими шматочками.
  3. Підготовлену рибу пануємо в борошні та обсмажуємо на розігрітій сковороді з олією до золотистої скоринки з усіх боків.
  4. У каструлю шарами відправляємо підготовлену цибулю, перець та рибу, доки інгредієнти не закінчаться.
  5. Для приготування маринаду в кип’ячену воду відправляємо олію, томатний соус, сіль, цукор оцет і спеції, ретельно перемішуємо і доводимо до кипіння.

Маринадом заливаємо рибу, даємо їй охолонути та відправляємо на ніч у холодильник. Готову рибу подаємо з картопляним пюре.