Простий рецепт рибних котлет - як приготувати їх з кількох банок сардини

Читать на русском
Автор
Ідеальні рибні котлети
Ідеальні рибні котлети. Фото Freepik

Для цих котлет і свіжа риба не потрібна

Ці рибні котлети — ідеальний варіант вечері для усієї сім’ї. Приготувати їх дуже просо, а результат вас точно вразить. Раніше ми ділилися рецептом котлет з індички, а тепер розповідаємо, як приготувати їх з кількох банок сардини.

Котлети з консервованої сардини виходять неймовірно смачними, ситними й соковитими. Рецептом поділилися на порталі "1 хвилина".

Як приготувати рибні котлети з консервованої сардини

Інгредієнти:

  • рис (не пропарений) — 1 склянка;
  • сіль — 0, 5 ч. л.;
  • сардини — 3 банки;
  • морква — 1 шт;
  • цибуля — 1 шт;
  • перець — на свій смак;
  • борошно — залежно від рідини у консервах — 2-6 ст. л.;
  • рослинна олія;
  • яйце — 1 шт.

Спосіб приготування:

  1. Рис промиваємо кілька разів. Наливаємо у каструлю 2 склянки води, додаємо рослинну олію та сіль. Доводимо воду до кипіння, а потім всипаємо рис. Зменшуємо вогонь і накриваємо кришкою і варимо 15-20 хв.
  2. Моркву натираємо на дрібній тертці. Цибулю нарізаємо на дрібні кубики. З консерви зливаємо зайву рідину і розмиємо їх виделкою до однорідності.
  3. До рису додаємо сардини, моркву, цибулю та яйце і перемішуємо, поступово додаючи борошно.
  4. Змочуємо руки у воді і формуємо котлети, злегка їх притискаючи. Розігріваємо сковороду з олією і смажимо котлети з обох боків до золотистості.
  5. Викладаємо готові котлети на паперовий рушник, а потім подаємо на стіл. Смачного!

Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати ніжні курячі котлети. Ми поділилися простим рецептом.