Яке сьогодні, 30 червня, свято у світі та в Україні: хто відзначає іменини

Читать на русском
Автор
Які свята відзначаються в Україні та світі 30 червня
Які свята відзначаються в Україні та світі 30 червня. Фото realist.online

Цього дня святкується кілька важливих дат

Сьогодні, 30 червня, за новоюліанським календарем відзначається День дванадцяти апостолів. Але крім цього в Україні та світі зустрічають низку інших свят, на які варто звернути увагу.

"Телеграф" розповідає, які події відзначаються цього дня. Також ми назвали головних іменинників 30 липня.

День молодіжних та дитячих громадських організацій

В Україні це свято відзначається щорічно в останню неділю червня. Його присвячено усім молодіжним та дитячим об’єднанням, які активно працюють на благо суспільства, сприяють розвитку дітей та молоді, сприяють їх соціальній активності та самореалізації. Цього дня проходять різноманітні заходи, такі як фестивалі, концерти, майстер-класи, спортивні змагання та волонтерські акції.

Міжнародний день дружби

У всьому світі відзначається Міжнародний день дружби. Це свято було започатковано Генеральною Асамблеєю ООН у 2011 році з метою просування дружби між народами, країнами, культурами та окремими особами.

Цього дня проводяться різноманітні заходи, спрямовані на зміцнення дружніх зв’язків, таких як зустрічі, концерти, фестивалі та благодійні акції. Люди надсилають одне одному привітання, організовують спільні заходи та висловлюють свою подяку та любов друзям. Ще це свято нагадує про толерантність та взаєморозуміння між людьми.

У кого іменини 30 липня

Сьогодні свої іменини відзначають чоловіки з іменами Лазар та Леонід, а також жінки з іменами Вероніка, Маргарита, Марина. Не забудьте привітати їх!

"Телеграф" повідомляв раніше, які церковні свята українці відзначатимуть у липні 2024 року. Ознайомтеся із новими датами.