Готуєте баклажани, а на смак виходять як гриби: рецепт смачної та бюджетної закуски

Читать на русском
Автор
Проста та смачна страва
Проста та смачна страва. Фото 1000.menu

Баклажани виходять дуже ніжними

У розпал сезону свіжих овочів та фруктів готувати хочеться лише їх. Наприклад, з баклажанів можна приготувати смачний овочевий салат або ж звернути увагу на рецепт грецької мусаки.

Сьогодні ми пропонуємо рецепт ще однієї смачної закуски, що на смак виходить як білі гриби. А рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "zhuravlina_cooking".

Як приготувати закуску з баклажанів

Інгредієнти:

  • цибуля – 3-4 шт.;
  • баклажани – 4 шт.;
  • сіль – 1/2 або 1 ч. л.;
  • перець – 1/3 ч. л.;
  • часник сухий – 1 ч. л.;
  • вершки чи сметана – 150-200 мл;
  • олія для смаження;
  • зелень;

Спосіб приготування:

  1. Цибулю нарізати невеликими кубиками та обсмажити на сковороді до золотистого кольору.
  2. Додати очищені від шкірки баклажани, смажити до готовності.
  3. Додати спеції: сіль, перець, часник і залити вершками або сметаною (сметани – 3-4 ст. л.), смажити ще 2-3 хвилини помішуючи.
  4. Перед подачею посипати подрібненою зеленню.

Раніше ми писали, як приготувати баклажани, як гриби. Близькі спочатку навіть не здогадаються, що ви приготували.