Баклажани як гриби: так ви ще не готували

Читать на русском
Автор
Смажені з цибулею баклажани Новина оновлена 03 червня 2024, 12:47
Смажені з цибулею баклажани. Фото pinterest.com

Близькі спочатку навіть не здогадаються, що ви приготували

У сезон овочів хочеться ласувати ними якомога більше, і баклажани — не виняток. Якщо ви не знаєте, що приготувати з цим ніжним овочем, пропонуємо посмажити його з цибулею.

Спробувавши вперше таку незвичайну страву від "Бабусиних рецептів", близькі подумають, що ви приготували гриби. Безумовно, члени сім’ї здивуються, але попросять добавки.

Як приготувати баклажани з цибулею

Інгредієнти:

  • баклажани — 2 шт.;
  • куряче яйце – 2 шт.;
  • цибуля ріпчаста — 2 шт.;
  • олія соняшникова – 50 мл;
  • сіль, перець — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Баклажани чистимо від шкірки, нарізаємо невеликими кубиками та відправляємо в глибоку миску.
  2. Вбиваємо яйця і лопаткою перемішуємо доти, доки вони не вберуться в баклажани. Відставляємо на якийсь час.
  3. У сковороду з антипригарним покриттям або з товстим дном наливаємо соняшникову олію, викладаємо очищену і нарізану цибулю. Обсмажуємо його до прозорості та додаємо баклажани. Смажимо всі разом до золотистого кольору. Все солимо, перчимо і добре перемішуємо.
  4. Сковороду з баклажанами знімаємо з вогню, накриваємо кришкою та даємо настоятися протягом 10 хвилин.

Подати такі баклажани можна з м’ясним салатом із секретним інгредієнтом. Приготуйте — і всі оближуть тарілки.